PSŽ tjera inat Barsi: Nejmar ponuđen Realu!

Ali sad Kraljevski klub udara kontru Parižanima.  PSŽ "lupio" kontru Nejmaru - ponudili ga Realu! Francuski šampion spreman da se rastane sa najskupljim pojačanjem u istoriji igre, postupili suprotno njegovim željama. . .

Fudbal 06.07.2019 | 21:24
PSŽ tjera inat Barsi: Nejmar ponuđen Realu!
Pari Sen Žermen se pomirio sa činjenicom da Nejmar želi da napusti klub i voljni su da mu to dozvole u ovom prelaznom roku.

Naime, prema pisanjima "Marke", oni su ponudili Brazilca Real Madridu, žele da izvuku najviše iz ove situacije, a Florentino Perez i Zinedin Zidan su dobili ekskluzivno pravo da prvi upute ponudu.

Parižani ne žele ponovo da posluju sa Barselonom, razlog zbog kojeg su otišli "na drugu stranu" nije poznat, ali čini se da ovakav potez povlače i dijelom da bi kontrirali fudbaleru koji je otvoreno iskazao želju da se vrati u Kataloniju.

Njegov transfer opet bi bio papreno skup, ali ne onoliko visok koliko je bio prije dvije godine, a prema navodima čelnici PSŽ su spremni na potencijalni gubitak samo da bi se rastali sa Nejmarom. On je odlučan u namjeri da napusti Francusku, već duže je nezadovoljan i traži izlaz, a djeluje da je samo pitanje trenutka kada će se neki tim "otvoriti" i dovesti ga u svoje redove.

Ipak, sumnja se da će to biti Real. Ovo ljeto je za njih već dosad bilo veoma dobro, doveli su veliki broj fudbalera uključujući i Luku Jovića i Edena Azara, pa se vjeruje da brazilski reprezentativac više nije prioritet.

To otvara vrata povratku u Barsu, potez Francuza mogao bi da bude tumačen i kao udica koju žele da Katalonci zagrizu i brže-bolje reaguju, kako neko drugi – a pogotovo ne najveći rival – ne bi "ukrao" Nejmara njima pred nosom.

Igra moći će se nastaviti, sljedeće sedmice će biti zanimljive, a vidjećemo da li će napadač uspjeti da istjera svoje i napusti "Ligu 1" u novom potencijalno blokbaster transferu, koji bi mogao iznova da podigne prašinu nakon što je to uradio Žoao Feliks prije nekoliko dana.  

Nedeljama unazad Barselona temeljno priprema teren za novi fudbalski zemljotres i megalomanski povratak Nejmara na stadion Kamp Nou. Brazilac je već prelomio i u svojoj glavi odlučio da PSŽ više ne dolazi u obzir ni u jednom scenariju i želi samo u Barselonu.

Zbog toga su ga Đosep Marija Bartomeu i njegovi najbliži saradnici, praktično, ucenili da prihvati niz zahteva kako bi se uopšte razmišljalo o povratnom transferu posle dve, reklo bi se, nesrećne godine u Parizu. Kriza na relaciji PSŽ – Nejmar dostigla je tačku ključanja, do te mere da je Brazilac umalo stupio u generalni štrajk, odnosno da je hteo da se silom izbori za transfer u Barselonu, ali su mu savetnici poručili da to ne radi.

Svestan je i Naser al Kelaifi da je izgubio bitku za Nejmara i da je Barselona verovatno njegova sledeća destinacija, ali upravo iz tog razloga, kao i višegodišnje netrpeljivosti s velikanom iz Katalonije, katarski biznismen došao je na sledeću ideju – da Brazilca ponudi madridskom Realu! O tome izveštava i dobro obavešteni prestonički dnevnik Marka, koja tvrdi da je PSŽ već u dva navrata zvanično ponudio NejmaraRealu samo kako bi napakostio Barseloni. Međutim, Kraljevski klub je posle svih odrađenih poslova, ali i skandala oko kojih je najskuplje plaćeni fudbaler svih vremena upleten, zasad odbio mogućnost da ga dovede i fokusiran je na realizaciju ranije pomenute operacije “Mbape 2020“.

U Parizu ne veruju previše u sposobnost čelnika Barselone da transfer završe „regularno“, zbog čega ne žele da posluju s njima pod trenutnim uslovima. Odnosno, da Barselona pumpa Nejmarovu glavu i od njega traži da po svaku cenu izdejstvuje stavljanje na transfer listu, čime su se odnosi dva kluba dodatno pogoršali. Istina, PSŽ već ima usmeni dogovor s Filipeom Kutinjom koji je spreman da okrene novi list u karijeri i postane deo verovatno novog najvećeg transfera u istoriji ove igre, ali zasad ceo posao je na podužem štapu iz mnogo razloga. Jedan je upravo način na koji je Nejmar prešao na Park prinčeva, kada su klubovi ušli u konflikt.

Real je Pari Sen Žermenove ponude dočekao spreman, jer veruju da je sve to deo fudbalskog biznisa, ali nisu spremni da pređu određene granice i pristaju na uslove koje francuski šampion diriguje. Pogotovo jer je Nejmar višegodišnja tiha patnja u Madridu, a po dolasku u Pariz već je nekoliko puta bio odbijen.

Uostalom, čak i da Real želi Nejmara, morao bi prvo drastično da olakša kasu, ne samo za obeštećenje koje bi verovatno opet prešlo 200.000.000, pa možda čak i 300.000.000 evra, već i zbog plata jer je Kraljevski klub u ovom trenutku zagušen primanjima otpisanog Gereta Bejla. S njim u timu, Real nema nameru da otvara vrata novih bombastičnih transfera, ponajviše jer je sada u fokusu jačanje veznog reda, gde su na najužoj listi kandidata Pol Pogba i Kristijan Eriksen.

Dakle, PSŽ će morati da se pomiri s tim da mora da sedne za pregovarački sto s ljudima iz Barselone. Pitanje je samo pod kojim uslovima i kada će dogovor uopšte biti postignut. Po svemu sudeći, verovatno je da će se sve otegnuti do poslednjeg dana prelaznog roka...

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar