Тресе се Каталонија, Барса потврдила: Миротић је наш!

Прихватио је! Миротић у Барселони! Светислав Пешић добио огромно појачање.  Уговор потписан до 2022. године уз опцију да сарадња буде продужена на још 12 месеци.

Кошарка 06.07.2019 | 21:48
Тресе се Каталонија, Барса потврдила: Миротић је наш!
После Реал Мадрида и НБА лиге у - Барселону! Никола Миротић је прихватио финансијски фантастичне услове Каталонаца и одлучио да појача тим Светислава Пешића.

Иако је у Милвокију зарадио 12.500.000 евра за прошлу сезону, натурализовани Шпанац добио је бољу понуду и враћа се у Европу. У редове најљућег ривала свог некадашњег клуба...

Барселона је 28-годишњем крилу дала трогодишњи уговор, мада се нагађало да ће му бити понуђен дупло дужи, вредан 70.000.000 евра и то без пореза!

Прошле сезоне у НБА лиги бележио је просечно 15,2 поена и 7,4 скока по мечу.

Пре њега у Барсу су овог лета дошли Брендон Дејвис (Жалгирис) и Кори Хигинс (ЦСКА).

Каталонија се тресла овог јутра. Не, није у питању фудбалски трансфер или повратак Нејмара, већ је кошаркашка секција тог клуба потврдила највеће појачање овог лета. Ако је било неке дилеме, сад је више нема. Шпански репрезентативац црногорског порекла Никола Миротић је нови члан Барселоне.

Крилни центар, који је у прошлој сезони играо за Милвоки Баксе, потписао је уговор са тимом Светислава Пешића до 2022. године. Уз опцију да сарадња буде продужена на још 12 месеци.

Барселона је добила појачање са којим може да истакне кандидатуру за освајање Евролиге. Миротићев трансфер је један од највећих у историји европске кошарке. Како се прича Миротићев уговор је тежак 45.000.000 евра бруто, што значи да ће сјајни крилни кошаркаш чисто инкасирати 20.000.000 евра. Колико је Барселона била озбиљна у преговорима илуструје чињеница да је Миротић одбио понуду Јуте.

Миротић је последња коцкица супер јаке Барселоне, која помера финансијске границе. Пре шпанског репрезентативца, тим Светислава Пешића је довео Корија Хигинса, Брендона Дејвиса. Договорен је Абринес, док су уговори пруџени Ертелу, Клаверу и Адаму Ханги.

Прича се и о доласку Пола Гасола. На великом испиту биће Светислав Пешић.

Миротић ће званично бити представљен као Барсино појачање у понедељак, 8.јуна.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

јо

06.07.2019 22:22

Имају лијепе дресове

ОДГОВОРИТЕ