Trese se Katalonija, Barsa potvrdila: Mirotić je naš!

Prihvatio je! Mirotić u Barseloni! Svetislav Pešić dobio ogromno pojačanje.  Ugovor potpisan do 2022. godine uz opciju da saradnja bude produžena na još 12 meseci.

Košarka 06.07.2019 | 21:48
Trese se Katalonija, Barsa potvrdila: Mirotić je naš!
Posle Real Madrida i NBA lige u - Barselonu! Nikola Mirotić je prihvatio finansijski fantastične uslove Katalonaca i odlučio da pojača tim Svetislava Pešića.

Iako je u Milvokiju zaradio 12.500.000 evra za prošlu sezonu, naturalizovani Španac dobio je bolju ponudu i vraća se u Evropu. U redove najljućeg rivala svog nekadašnjeg kluba...

Barselona je 28-godišnjem krilu dala trogodišnji ugovor, mada se nagađalo da će mu biti ponuđen duplo duži, vredan 70.000.000 evra i to bez poreza!

Prošle sezone u NBA ligi beležio je prosečno 15,2 poena i 7,4 skoka po meču.

Pre njega u Barsu su ovog leta došli Brendon Dejvis (Žalgiris) i Kori Higins (CSKA).

Katalonija se tresla ovog jutra. Ne, nije u pitanju fudbalski transfer ili povratak Nejmara, već je košarkaška sekcija tog kluba potvrdila najveće pojačanje ovog leta. Ako je bilo neke dileme, sad je više nema. Španski reprezentativac crnogorskog porekla Nikola Mirotić je novi član Barselone.

Krilni centar, koji je u prošloj sezoni igrao za Milvoki Bakse, potpisao je ugovor sa timom Svetislava Pešića do 2022. godine. Uz opciju da saradnja bude produžena na još 12 meseci.

Barselona je dobila pojačanje sa kojim može da istakne kandidaturu za osvajanje Evrolige. Mirotićev transfer je jedan od najvećih u istoriji evropske košarke. Kako se priča Mirotićev ugovor je težak 45.000.000 evra bruto, što znači da će sjajni krilni košarkaš čisto inkasirati 20.000.000 evra. Koliko je Barselona bila ozbiljna u pregovorima ilustruje činjenica da je Mirotić odbio ponudu Jute.

Mirotić je poslednja kockica super jake Barselone, koja pomera finansijske granice. Pre španskog reprezentativca, tim Svetislava Pešića je doveo Korija Higinsa, Brendona Dejvisa. Dogovoren je Abrines, dok su ugovori prudženi Ertelu, Klaveru i Adamu Hangi.

Priča se i o dolasku Pola Gasola. Na velikom ispitu biće Svetislav Pešić.

Mirotić će zvanično biti predstavljen kao Barsino pojačanje u ponedeljak, 8.juna.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

jo

06.07.2019 22:22

Imaju lijepe dresove

ODGOVORITE