Бомба: Клиперси лансирају тандем Ленард - Џорџ!

Предстојеће сезоне гледаћемо фантастичан тандем на делу.  На једној страни Лос Анђелеса Леброн и Дејвис, на другој Кавај и Џорџ!

Кошарка 06.07.2019 | 22:12
Бомба: Клиперси лансирају тандем Ленард - Џорџ!
Историјски подвиг направили су Торонто Репторси прошле сезоне освајањем титуле у НБА лиги, међутим, чак и то није било довољно да задрже свог најбољег играча. 

Још док је трајао плеј-оф причало се о томе да би Кавај Ленард могао да напусти екипу пошто постаје слободан играч, а то се изгледа и догодило. 

Иако још нема званичне потврде, бројни амерички портали и новинари објавили су да су његов нови избор Лос Анђелес Клиперси!

Очекивано, чека га четворогодишњи уговор вредан максималних 142.000.000 долара!

Али, то није једина "бомба" Клиперса...

Заједно са Ленардом идуће сезоне играће и Пол Џорџ, који долази из Оклахоме у замену за неколико будућих пикова на драфту, као и Шеја Гилџес-Александра и Данила Галинарија. 

Наводно, управо је долазак Џорџа био Ленардов захтев Клиперсима. Жеља му је испуњена, а сада је на њима да "повуку" екипу у висине.

Први дан у „Фрее Агенцy“ затресао је темеље НБА лиге, али је онда уследило затишје пред буру која се управо догодила! Лос Анђелес Клиперси направили су страшан посао и на другу страну Града анђела стижу - Кавај Ленард и Пол Џорџ, јавља кошаркашки трансфер гуру Адријан Војнаровски!

Расплет каквом се мало ко надао управо се догодио! НБА шампион Кавај Ленард одбио је све могуће понуде како би дошао у редове Клиперса, а пошто је обавестио челнике тима из Лос Анђелеса о својим намерама, уредно је проследио и поруку свим тимовима који су га желели да ће његова наредна станица бити Холивуд. 

Највећу улогу, ипак, у целој причи имао је управо његов будући партнер у Клиперсима – Пол Џорџ. Како Адријан Војнаровски јавља, Кавај Ленард је данима био на вези са Џорџом и од њега тражио да се избори за трансфер у Клиперсе, што је понајбољи играч Тандера уз Расела Вестбрука и учинио око један час после поноћи по локалном времену, односно осам часова ујутру по средњоевропској временској зони. Како је накнадно откривено, пресудан је био састанак који су Ленард и Џорџ имали очи у очи прошле седмице баш у Лос Анђелесу. 

Оклахома је убрзо од Џорџа добила изричити захтев да буде трејдован у Клиперсе, а клуб из пустиње није имао другог избора већ је својој звезди испунио жељу. Тандери ће за трејд у Клиперсе добити, како је наведено, рекордни број будућих пикова, плус уговоре Шаја Гилџес Александера и Данила Галинарија!

Ленард је од краја прошле сезоне био довођен у везу с Лејкерсима, Нетсима, Никсима и Репторсима, са којима је освојио шампионски прстен. О Џорџовом одласку из Тандера дуго се причало, али није било конкретних потеза, све до сада. Кавај ће за потпис у Клиперсима добити четворогодишњи уговор вредан 142.000.000 евра! Клиперси ће највероватније Џорџу изједначити плату коју је имао у Оклахоми, а она ће износити 33.005.556 долара за ову и 35.450.412 долара за сезону 2020/21, док ће одлични крилни кошаркаш имати и опцију на трећу годину за 37.895.268 долара.

Дакле, НБА добија још један супер тандем, који би требало да представља одговор Лејкерсима на довођење Ентонија Дејвиса Леброну Џејмсу. У међувремену Лејкерси су потписали и двогодишњи уговор с Кавајевим дојучерашњим саиграчем у Репторсима и Сан Антонију - Денијем Грином! Некадашњи кошаркаш љубљанске Олимпије ће за овај ангажман добити 30.000.000 долара!

Какав ће то судар светова бити! Прави холивудски...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар