Bomba: Klipersi lansiraju tandem Lenard - Džordž!

Predstojeće sezone gledaćemo fantastičan tandem na delu.  Na jednoj strani Los Anđelesa Lebron i Dejvis, na drugoj Kavaj i Džordž!

Košarka 06.07.2019 | 22:12
Bomba: Klipersi lansiraju tandem Lenard - Džordž!
Istorijski podvig napravili su Toronto Reptorsi prošle sezone osvajanjem titule u NBA ligi, međutim, čak i to nije bilo dovoljno da zadrže svog najboljeg igrača. 

Još dok je trajao plej-of pričalo se o tome da bi Kavaj Lenard mogao da napusti ekipu pošto postaje slobodan igrač, a to se izgleda i dogodilo. 

Iako još nema zvanične potvrde, brojni američki portali i novinari objavili su da su njegov novi izbor Los Anđeles Klipersi!

Očekivano, čeka ga četvorogodišnji ugovor vredan maksimalnih 142.000.000 dolara!

Ali, to nije jedina "bomba" Klipersa...

Zajedno sa Lenardom iduće sezone igraće i Pol Džordž, koji dolazi iz Oklahome u zamenu za nekoliko budućih pikova na draftu, kao i Šeja Gildžes-Aleksandra i Danila Galinarija. 

Navodno, upravo je dolazak Džordža bio Lenardov zahtev Klipersima. Želja mu je ispunjena, a sada je na njima da "povuku" ekipu u visine.

Prvi dan u „Free Agency“ zatresao je temelje NBA lige, ali je onda usledilo zatišje pred buru koja se upravo dogodila! Los Anđeles Klipersi napravili su strašan posao i na drugu stranu Grada anđela stižu - Kavaj Lenard i Pol Džordž, javlja košarkaški transfer guru Adrijan Vojnarovski!

Rasplet kakvom se malo ko nadao upravo se dogodio! NBA šampion Kavaj Lenard odbio je sve moguće ponude kako bi došao u redove Klipersa, a pošto je obavestio čelnike tima iz Los Anđelesa o svojim namerama, uredno je prosledio i poruku svim timovima koji su ga želeli da će njegova naredna stanica biti Holivud. 

Najveću ulogu, ipak, u celoj priči imao je upravo njegov budući partner u Klipersima – Pol Džordž. Kako Adrijan Vojnarovski javlja, Kavaj Lenard je danima bio na vezi sa Džordžom i od njega tražio da se izbori za transfer u Kliperse, što je ponajbolji igrač Tandera uz Rasela Vestbruka i učinio oko jedan čas posle ponoći po lokalnom vremenu, odnosno osam časova ujutru po srednjoevropskoj vremenskoj zoni. Kako je naknadno otkriveno, presudan je bio sastanak koji su Lenard i Džordž imali oči u oči prošle sedmice baš u Los Anđelesu. 

Oklahoma je ubrzo od Džordža dobila izričiti zahtev da bude trejdovan u Kliperse, a klub iz pustinje nije imao drugog izbora već je svojoj zvezdi ispunio želju. Tanderi će za trejd u Kliperse dobiti, kako je navedeno, rekordni broj budućih pikova, plus ugovore Šaja Gildžes Aleksandera i Danila Galinarija!

Lenard je od kraja prošle sezone bio dovođen u vezu s Lejkersima, Netsima, Niksima i Reptorsima, sa kojima je osvojio šampionski prsten. O Džordžovom odlasku iz Tandera dugo se pričalo, ali nije bilo konkretnih poteza, sve do sada. Kavaj će za potpis u Klipersima dobiti četvorogodišnji ugovor vredan 142.000.000 evra! Klipersi će najverovatnije Džordžu izjednačiti platu koju je imao u Oklahomi, a ona će iznositi 33.005.556 dolara za ovu i 35.450.412 dolara za sezonu 2020/21, dok će odlični krilni košarkaš imati i opciju na treću godinu za 37.895.268 dolara.

Dakle, NBA dobija još jedan super tandem, koji bi trebalo da predstavlja odgovor Lejkersima na dovođenje Entonija Dejvisa Lebronu Džejmsu. U međuvremenu Lejkersi su potpisali i dvogodišnji ugovor s Kavajevim dojučerašnjim saigračem u Reptorsima i San Antoniju - Denijem Grinom! Nekadašnji košarkaš ljubljanske Olimpije će za ovaj angažman dobiti 30.000.000 dolara!

Kakav će to sudar svetova biti! Pravi holivudski...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar