Необична свађа у Бањалуци

- Неђо Јошиковић, члан Комисије за полагање возачких испита у Бањалуци, оптужује Драгана Ивића, инструктора у бањалучкој ауто-школи "Ивић", да га је, како тврди, прво напао вербално, а затим умало и физички, и то након што је од кандидаткиње затражио да крене помоћу ручне кочнице.

 

Република Српска 06.07.2019 | 07:29
Необична свађа у Бањалуци
Због свега је, како нам је званично потврђено, на крају реаговала и полиција, која је Ивића упозорила.

Испитивач Јошиковић каже да је све било уредно до момента када је дјевојку, која је полагала практични дио испита, одвео ка жутим зградама на узбрдицу.

"Затражио сам да крене помоћу ручне кочнице. Међутим, он је одмах рекао: 'Откуд кретање помоћу ручне кочнице?!' Иначе, кретање помоћу ручне кочнице подразумијева и десни показивач правца (жмигавац) када се возило зауставља, односно лијеви када се креће, наравно без сугестије. Кандидаткиња је стала без десног показивача правца, покушала да крене без лијевог, а угасило јој се и возило", тврди Јошиковић у изјави за "Независне".

По његовој тврдњи, инструктор јој је притом рекао да задржава квачило, иако сугестија није дозвољена.

"Он ми је приговарао да 'од нас не може да живи и да је изгубио живце'. Ја сам ћутао, знам да треба да ћутим, а и знам какав је јер то је био његов трећи напад на мене у задње три-четири године", рекао је Јошиковић.

Кандидаткиња је, каже, имала још двије грешке, а када су стигли на полигон, видјевши да је она пала Ивић је, тврди Јошиковић, почео да галами.

"Рекао ми је: 'Мајмуне један, излази напоље!'. Пошао је да ме удари, али се сјетио да не смије па ме изгурао из аута. Ја сам затим позвао полицију", наводи Јошиковић.

Упитан како би дефинисао ово за шта оптужује Ивића, испитивач наводи да је то велики напад.

"У питању је и пријетња јер се не догађа први пут", наглашава испитивач.

С друге стране, Ивић оптужбе негира те истиче да је и он нападнут.

"Дошло је до препирке. Није било физичког контакта. Он је некоректно водио испит. Питао сам га у чему је проблем, зашто тражи радњу за коју нема законске основе и питао сам га по којем члану закона то тражи. Кандидаткиња је кренула помоћу ручне без проблема, а он је онда тражио да то понови", рекао је Ивић.

По његовим ријечима, кандидаткиња ради у продавници за 350 марака, а испитивач ју је оборио, како тврди, без икаквог разлога.

"Сад ми реците како бисте ви ту реаговали? Сљедећи пут Јошиковић нема шта да тражи у мом возилу", каже Ивић.

Из Полицијске управе Бањалука за "Независне" је потврђено да им је овај случај пријављен у четвртак те да су полицајци надлежне полицијске станице поступили по пријави.

"Утврдили су да нема елемената прекршаја, а лице Д.И. је упозорено", рекли су за "Независне" из ПУ Бањалука.

(Независне)

Коментари / 96

Оставите коментар
Name

Градјанин

06.07.2019 05:41

Па какве везе има за колико неко ради,ипак је возачка у питању....испаде ако имаш малу плату смијес и погријесити на полагању нечувено..

ОДГОВОРИТЕ
Name

за грађанина

06.07.2019 06:46

Знаш ти колико кошта поновни излазак у новцу кандидата.Такође из личног искуства ти причам да сам од десете године за воланом и обарао ме је полицајац који у животу није брже од 60 возио и никад изашао на аутопут.Оборио ме јер сам му под нос потурио књигу саобраћајне школе у којој је мимоилажење са скеретања два возила десном страном са истим знаковима у истим споредним улицама.Питао сам га да ми покаже у ком то уџбенику пише да је дозвољено извршити радњу полукружног окретања на путу у коме је промет повећан а да успут не добије и батине од некога.Кретање на узбрдици у колони нема никаквог ефекта давања левог шмигавца јер сте ви већ учесник у праволиниском кретању поготову нема десни јер ви не скрећете.То такође не постоји и волео би да ми неко покаже то у ком уџбенику за полагање има од А-Д ако нађе јавно ћу поцепат возачку.Полицајац ако нисте знали мора добити возачку и не може пасти јер колеге се не обарају зато и имамо казне у саобраћају на суду које у саобраћајној пракси не постоје али их суд наплаћује по аутоматизму.Кретање бициклисте бициклистичком стазом нема везе са путем и не подлијеже никаквим обележјима прслука или шлема-хајте ви то докажите.Убацивање у прву после гашења возила такође нема у приручнику и сем тога то је опасно јер ако се возило налази на стрмој подлози нагетој према напред ризикујете да неко погура возило и имате лом испред возила-само ручна паркирна кочница јер ако је то додтатно да не кренете зашто онда на нагибу према напред не убаците у рикверц.Обарају децу на глупостима пола њих се незна упаркират између два возила-неможе ми неко рећи да шездесетогодишњак има боље рефлексе вожње од двадесетогодишњака-сви удеси су изазвати од људи који имају више од двадесет година возачку-тек улажење у кружни ток је посебна прича али да не дужим овде су се посвађали око 200КМ колико кошта да пусти да прође и то знају сви 300КМ и да положи ноћну тако поделе братски и то је то.

Name

За дуго исписаног

06.07.2019 07:15

Знас ли колико секунди треба за греску која мозе довести до неције смрти? Ако неко не зна возити, није сигуран у себе за воланом, да ли би га хтио иза себе у колони или на семафору док прелазис улицу? Ја сам радио за 150км јос давно кад је излазак костао 400 па нисам ниста говорио. Квази возаца и возацица на сваком цоску, а приговарате сто цовјек неце да пусти возаца који није задовољио услове. Слободно говори за себе ако си професионалац, али не говори за људе које не знас. Не кењај

Name

дуго исписаном -ре

06.07.2019 08:01

Де ти нама објасни податке осигуравајућих кућа која кажу да су 80 посто удеса са одређеног степена штетом направили возачи са преко двадесет година поседовање возачке дозволе.Прво ручна није ни потребна у аутоматик мјењачима ал ваљда ти ниси до тога закључка дошао.Моменат грешке се може десити и возачу болида а не аута тако да је то моменат на који ми не можемо утицат обуком.Пишете глупости јер овај горе је добро објаснио што се вожње тиче све јесте тако а и око 300КМ за колико би пустио кандидаткињу и не би био проблем и да је прошла црвено и пењала се по тротоару.

Name

камера у ауту решава манипулације

06.07.2019 08:22

Овај што је написао реферат је у праву све и једну ствар само треба тражит да сваки кандидат полаже са камером укљученом од момента уласка у возило првог кандидата до изласка из возила последњег кандидата и како год ти возио имаш снимак по коме ако си оштећен уложи адвокат жалбу и тужбу против онога ко те оштетио као кандидата а и кандидат не може проћи ако на камери није возио по закону и пропису-решен случај.ИМА ЈЕДАН ПРОБЛЕМ КАКО ОНДА УЗЕТ 300 КМ марака да пустиш оног ко има да плати а обориш ову јадницу што нема.

Name

Зевс

06.07.2019 08:23

Сама твоја реценица да си од 10 године за воланом све нам говори, значи да ниси научио школски да возиш већ од некога ко вози а не и од инструктора, то је и највећи проблем код нас што се дјеци даје да возе и онда када додју на полагање не обраћају пажњу на знак стоп, на ретровизор итд. итд., а то да старији учесници у саобраћају изазивају све саобраћајне незгоде нема везе са мозгом, погледај мало статистику па ћес видјети колико саобраћајних незгода изазову млади овзачи.

Name

ре зевс

06.07.2019 09:02

Ја своје дете од десете сам учио да вози трактор и оре њиву ,од 15 да вози комбајн и данас вози камион има возачку двадесет година и ни једно чешање аута нема јер ја то педантно прегледам после сваке његове вожње.Можда ти нису објаснили да сад у скоро свим аутима имају сензори за паркинг и камере за вожњу аута напред и у рикверц па кад већ помињеш ретровизор ко да возимо БОЈС-а из домаћег филма фићу.Шта ти мислиш да је неко од нас родитеља луд дат детету да вози без надзора бицикло а камоли трактор.Људи ви сте острашћени мржњом према напретку и према омладини и стално потенцирате како ви возите.Лепо ти човек рекао отиђи до прве осигуравајуће куће нек ти излистају саобраћајне удесе статистику и све су већином старији возачи са преко 30 година поседовања возачке.Ви причате о полагању из 1973 ниси ни имо семафор у 90 посто југославије градова и ни један кружни ток.Људи не препирите се овде се лопуже посвађале јер дијете није имало 300 КМ да да комисији то сви знају родитељи чија деца полажу јер они а не деца носе паре инструктору или власнику аутошколе да да комисији а како они деле то они знају.

Name

Владица

06.07.2019 14:30

Нису могли да поделе паре

Name

Зевс

06.07.2019 17:38

Нема потребе да идем у осигуравајућа друства радим у полицији и имамо статистичке податке мало прецизније од осигуравајућих друштава, а та гадјања са цифрама од 80% за возаче преко 30 година не да нису тачна него немају везе са мозгом, тачно је да старији возачи са 10,15,20 година изазову више саобраћајних незгода из разлога јер их је и више, али погледајте мало статистику саобраћајних незгода са смртним последицама и све ће вам бити јасно, а људски живот је важнији од било каквог лима, а то што причаш за ретровизор, друже ти ако их користиш само за паркирање онда је свака дискусија са тобом сувишна, технологија напредује и то је ок али људски фактор управља технологијом и ту долази до проблема, дзаба теби сензори и сва технологија ако је не знас користити и ако се само на њу ослања. ЛП

Name

За километар коментара...

06.07.2019 18:51

Па, не мора свако ни имати возачку..

Name

ста ако..

07.07.2019 09:57

Да није кандидаткиња у току вјезби бркала руцне..

Name

..старији..возац

07.07.2019 10:25

Нема те ауто сколе која те мозе упозорити на стотине замки које цекају возаца кроз разне услове и ситуације у саобрацају а возац који годинама вози мозе дозивјети неоцекивану ситуацију

Name

Борис

07.07.2019 11:14

Имам возацку ево 20 година ... два пута су ме обарали на полагању. Оба пута сам мислим возио без греске, али био је проблем јер нисам платио додатне цасове. Тад је то то био тал измедју ауто сколе и комисље ако неплатис додатне цасове оборе те ови. Мени било глупо да плацам јер сам на цасовима возао инструкторку по њеним приватним пословима. Онда сам платио и нелези вразе. Комисија је тај пут била мортус пјана, ладно лик паде испред аута кад је изасао колико је био пјан. :)

Name

Ре

07.07.2019 12:11

То је прави инструктор. Имао сам случај када су те комисије се понашале попут банди и тада је Биљана Плавшић направила рез и смјенила ту банду која је у договору са одређеним школама беспотребно рушила људе и сваки пут им извлачили по 100 ДМ. Плата у општини је тада била 60 ДМ. Поједине школе и то мање то нису дозвољавале и неки људи су ми сугерисари да не узимам ту познату Ауто школу јер су многи тврдили исто .

Name

Ре Зевс

07.07.2019 12:33

И ако радите у полицији, не значи то ништа. Питам једну ствар коју сам проучио и гдје ми други свирају, а не знају да сам у праву и то баш на том мјесту саобраћајну полицију и кажу ми другачије од колеге који је инструктор. Провјераовао сам и читао и полиција не зна проширено правило. Након полагања се мора возити пажљиво и учити, а те комисије су брезобразне и о томе се причало шта је прави разлог рушења у 50% случајева.

Name

Ре ре

07.07.2019 13:00

Јесте оно послије рата била пљачка. Нису смјели свим ауто школама. Причало се да је волан шуровао у пидвалама.

Name

Елкасовиц

07.07.2019 14:23

за грађанина, па нормално да морате вјезбати под руцном кад су аута у просјеку 15 година стара и немају аутоматску руцну, зато и гинете на сваком километру пута.

Name

Василије

07.07.2019 16:14

Дајем пуну подршку власнику аутошколе. Ја сам на срећу возачки испит полагао у Љубљани. То је град у равници, нема узбрдица, тако да се ручна јако мало користи. Ипак добро је познавати ту технику, мислим да је за возаче почетнике тај дио испита непотребан. На свијету не постоји народ, који се зна изживљавати над сународницима, као што смо ми. Пуни смо сујете. Ја ту кандидаткињу никад неби оборио.

Name

Ре - за градјанина

08.07.2019 05:17

Овдје се не спомиње никаква колона...заустављање у колони не захтјева змигавац али ако нема колоне при сваком заустављању на коловозу се даје десни , а при кретању лијеви змигавац ( ако је заустављање у десној траци )...ти си изгледа један од оних којима је мрско давати змигавце...

Name

Испитиваци...

06.07.2019 05:49

Ко су данас ти људи, мало их је цасних медју њима. Само гледају гдје и на који нацин да узму паре од нас кандидата. Умислили да су власт па да се на нама изивљавају. 100% сам сигуран да је тај инструктор управу и да се овај изивљавао над кандидаткињом. И мени је мој инструктор рекао да по Закону се висе не трази кретање под руцном иако ме је и то науцио, али испитивац ми није тразио. Некада је то било обавезно, сад висе није....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боxон

06.07.2019 06:09

Зато што нас воде и пишу законе ови што мисле да је Земља равна плоча, зато више и не треба да полажу кретање под ручном!

Name

Бања Лука

06.07.2019 06:18

Па зато и гинете ил возилом убијате зато сто вам комисија не смије нист реци..као инструктор је 100%у праву..е па није..комисија има да ти казе и у ком смјеру иде испит тј.возња..а инструктор има да цути... У време Тите..само полагац и комисија..без инструктора....... Зато и гинете сто преко везе полазете...

Name

Прави инструктор

07.07.2019 12:37

Некада нису могли са кандидатом, те су поједине и недодириве ауто школе са комисијама намјерно и беспотребно обарали људе ради нових часова и уплата за полагање.

Name

Ре Б Л

07.07.2019 12:57

Примаш глупости. Инструктор зна најбоље докле је кандидат стигао. Опште познато је да је у Баналуци послије рата то било достигло врхунац и да се новац отимао кандидатима. Удес може да направи најспособнији возач. Све се то мора и обнављати, да би се одржало. Свака част правом инструктору.

Name

Ма Немој

06.07.2019 05:59

Чуј поступили по пријави и утврдили да нема елемената прекршаја, а шта је вријеме, мјесто и изјава једног и другог да га је онај напао ако то нису елементи, а шта су онда. Има елемената али се прекршај не може доказати, а и може јер постоји свједок, кандидат. Ако нема елемената због чега су га упозорили и јесу ли га увели у евиденцију упозорених лица која мора постојати у пол. станици.??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тоза

06.07.2019 12:28

Ма знају да и Неђо има ораха у дзеповима.

Name

Зизи

06.07.2019 06:01

Каква везе има ста ради кандидат и за колику плату ради. Увјек је било полагање са кретањем под руцном. Какав је то инструктор ако то не зна. Имам возацку од 1973 и тада се полагало кретање у узбрдици под руцном. Из овог примјера се види како се обуцавају нови кандидати за возаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за тебе је фицо-ЗИЗИ

06.07.2019 07:16

е мој друже ниси чуо да је аутоматска паркирна кочница сада у аутима и чим даш гас она се сама деактивира-ви људи живите у времену фиће и ја сам стари возач ал имам нова кола па ти причам јадо шта поседују и баш би волио да видим како ћу отпустит кочницу ручну а да не притиснем папучицу гаса.

Name

ре РЕ

08.07.2019 11:44

Нема свако нова кола. Нажалост већина вози стара возила.

Name

пилот

06.07.2019 06:10

Код нас је полагање возацке као за пилота боинга. Од свега се направи наука и бизнис, а када се полози не постује се ниста од правила. Први ти исти цланови комисије ниста не постују и не знају. Скоро сам гледао једног саобрацајца како објасњава возњу у крузном току - смијурија зива..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.07.2019 07:18

Хајде ти објасни возњу у крузном току саобрацаја а ја цу да гледам како објасњавас

Name

ре-објашњење

06.07.2019 08:30

Ево ја да ти објасним кретање у кружном току.Возило које се спрема да уђе у кружни ток дужно је да сачека пролаз возила које наилази са његове леве стране само ако је кружни ток са двије траке јер возило престројава се у излазну крајњу траку да би скренуло и изашло из кружног тока што значи да излази испред вас те такође мора имати упаљен шмигавац за скретање,,излажење,,из кружног тока.Возило нема право да се креће излазном траком ако постоје двије траке око кружног тока јер тиме онемогућава улазак вама у кружни ток а само се непрописно креће у кружном току.прије изласка из кружног тока из унутрашње траке се даје шмигавац да се престројите и изађете у спољну траку кружног тока да би изашли из истог а код нас се сударе онај из спољне који том вози и овај што хоће да изађе.Кад се ради о једној траци то је бар лако јер дужни сте пропустити сва возила која су у кружном току и наилазе вам са леве стране.Здовољан ако ниси код мене на обуку.

Name

Ре ре

08.07.2019 11:49

Заборавио си да кажеш да треба дати лијеви жмигавац уколико идеш на "трећи" излаз и дати до знања осталим учесницима да се вртиш у кружном 270 степени, а онда дати десни жмигавац и престројити се у вањску траку и изаћи из кружног.

Name

Свашта

06.07.2019 06:14

Овдје, између ове двојице су неки проблеми личне природе. Глупа је маска прича са ручном кочницом, кретање уз брдо, сл.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.07.2019 13:24

Ма, увијек исто и Ивић је штотио своје кандидате, није дао да их чепурају као неке ауто школе што су у спрези радиле. Добар инструктор.

Name

куку нама са нама

06.07.2019 06:29

И јели вам сад јасно откуд онолике мермерне плоце и цвјеце поред пута..Рекох ја,дипломе нису проблем,лазне,оне полако уништавају зивоте,али овако стецене возачке,у секунди убију зивот..размислите,да ли СЛАМА,или цивилизованот

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејанпд

06.07.2019 07:25

Наравно, јасно нам је, лоси путеви, недостатак саобрацајне сигнализације, адекватних путних објеката, лоса прегледност итд, практицно путеви су прескупи, а не испуњавају ни минимум услова за саобрацање возила у 21.вијеку. све остало је класицна замјена теза и преваљивање кривице на ледј возаца, који нису криви сто им аута у 2019. Години бјезе пола вијека у односу на техницке могуцности саобрацајница.

Name

куку нама са нама

06.07.2019 08:10

Који си си Деја...дебил,али бас дебил...треба обезбједити рели стазу,да гину ко ова тројица у Лактасима..немас ти висе од 20 година,у мозгу,а мозда си са смртовницом у дзепу

Name

Зебра

06.07.2019 06:29

Обећао си ти њој Ивићу да ће положити из прве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

06.07.2019 06:32

Коме још ради ручна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивши ђак

06.07.2019 06:33

О Ивићима могу да кажем само ријечи похвале. Једна од ријетких породица која се бави заједничким послом, а да се сви могу похвалити поштењем и чашћу. Нажалост, једна од ријетких данас. За примјер су другима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

:)

06.07.2019 22:46

Ивици су једина ауто скола у Бања Луци којој је стало да кандидат несто науци.Ако некоме нису помогли сигурно нису ни одмогли.Код њих ни један испит није продан,него је стецен знањем који су најбољи индтруктори прењели на своје кандидате.Људи су од породицног бизниса стекли све на постен нацин и не дозвољавају да се њихов углед и квалитет руси.Остале ауто сколе могу да буду љубоморне као сто вец и јесу на квалитет обуке и на возила која ова ауто скола пруза.Из искуства могу да потврдим да су најбољи.А осталима преостаје да додју до бар мало рекламе блатеци Ивице јер им ниста друго и не преостаје.Достице ваљда тај ниво обуке и такав возни парк бар у сновима.Велики ппздрав за породицу Ивиц.НАЈБОЉИ СТЕ !!!

Name

ре

08.07.2019 11:54

Је ли то школа која користи паркинг "Краш" (нулта тарифа) за полазак и повратак својих кандидата и при томе омета по цијели дан паркирање оних који плаћају уредно паркинг?

Name

Исто бивси дјак

08.07.2019 17:35

Све похвале Ивицима и ако је један од њих реаговао, урадио је то са разлогом. Риједак примјер постено стеценог у данасња времена.

Name

Бл Инструктор

06.07.2019 06:34

није спорно тразити руцну али је спорно тразити 2 лута засто због цега а тај јосиковиц је познат по узимању пара од кандидата посебно из мркоњиц града и сипова лицни примјер знам кад је тразио дрзгу мом из сипова паре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б

06.07.2019 06:38

Мени је овдје најсмјесније да се не трази висе кретање под руцном. Добијес возацку дозволу а не знас кренути на узбрдици. Уце кандидате да дрзе на квацилу ауто док крецу узбрдо. И онда кад сједну у бензинца не знају кренути. Некад си морао прво да полозис полигон да би уопсте полагао градску возњу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Возач

06.07.2019 06:51

У Бањалуци сви знају и свакодневно гледају да је најлошија обука кандидата у Ауто школи Ивић. Питање је и како су они добили возачке дозволе. Полиција би требало да обрати више пажње на ову ауто школу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИА снајка

06.07.2019 07:18

Могао си кад већ лажеш да одмах изрекламираш своју ауто школу. Ивићи одлични и коректни.

Name

РЕ ВОЗАЦ

06.07.2019 07:20

ХАХАХА. МОЗДА СИ ВОЗАЦ АЛИ НИСИ ЦОВЈЕК. СВИ У БАЊАЛУЦИ ЗНАЈУ ИВИЦА.

Name

Рагиб

06.07.2019 07:20

А овај Јосиковиц је муљара најобицнија. Добро је просао.

Name

Ре

06.07.2019 07:28

Која бре полиција? Ако мислис на ову Лукацову ти ниси нормалан. Зато сто за малу лову све сумње или пријаве заврсе у канти за смеце само док се мало олади док градјани забораве слуцај. Корупција је огромна а пријатељске везе су добро вазне.

Name

Дјомла

06.07.2019 07:14

Јошика легенда Шипова

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре пилот

06.07.2019 07:32

Нема ту науке..по 200км и полозио си..обараце те док год не дас..па ти види ста ти се исплати..овдје се сломило преко ледја кандидата

ОДГОВОРИТЕ
Name

аутоматик

06.07.2019 07:37

ко год вози аутоматик нит му треба кретање под ручном нит му треба приликом стајања и гашења возила убацивање у прву зато што постоји за то ,,П,,на аутоматику ал то онај несретни ЗИЗИ из 1973 није имо кад видит на фићи ал и у то време је било на мерцедесу.Мене боли кад стари људи који живе у прелазном периоду осамдесетих објашњавају како би ми требали данас бит ко они онда у то време аман људи технологија се променила.Мени је жалосно гледат са колико труда се старији људи труде да објасне детету-средњошколцу како се користи телефон и како се уз помоћ њега детету може десити не знам шта а онда кад истом стигне порука трка по кући да му дете отвори да види шта пише.Неки дан сам био по општини и фирмама и изненадићете се да Директори сваки трећи не само да нема компјутер у канцеларији него се незна ни да служи истим.Не бих јавно да набрајам и етикетирам али они који иду у поједине канцеларије знају и сами то јер су видели и увјерили се.Директор дирекције за изградњу и инфракструктуру саобраћаја користи Гооггле мапс обични а не ПРО-оба су бесплатна али ,,про,,има огромну резолуцију слике и уз помоћ ГПС-а нема појма да калибрира у оззи мапс скенирану слику да би добио тчне димензије куда иде траса пута а о ДWГ читању пои тачака и калибрацији на телефону па дајте то треба да ради неко са докторатом у ИТ сектором.Таквоме кад одете у канцеларију кад вам он сложи причу имате само да седнете на дупе од чуда.Влада купује дрон без софтвера који у себи садржи ортофото ДВГ мапе да би извршила мапирање земљишта.Кад сам објаснио несретнику да дрон без софтвера који снимљену катастарску честицу одмах мапира му не вреди у мене је гледао ко погубљен.Два сам му дана објашњавао и на крају морао са њима отићи лично у Србију да узмем сву опрему и уместо дрон за 30 00 КМ сам колико кошта и плус софтвер 15 000 КМ ја сам се погодио да све добијемо за 35 000 и тиме уштедио и време и део новца а иначе сам педесетогодишњак ал ваљда ме технологија занима а моје вршњаке не њима је фацебоок и вибер довољан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

06.07.2019 08:17

И ја педесет банки гурам али нисам толико"едукован",јос да се хвалим..А СТА СТРУЦЊАК,КАД ЈЕДНОГ ДАНС СВУ ТУ ",ДОБРОБИТ"НЕКО ЈЕДНОСТАВНО ИСКЉУЦИ..СТА ЦЕС ОНДА..А ПЈЕСКЕ НЕ ЗНАШ..САД ЗАГРМИ,ИНТЕРНЕТА НЕСТАНЕ...ДАЈ СЕ МАЛО ДОЗОВИ РЕАЛНОСТИ

Name

Хааа

06.07.2019 09:08

Кад је Зизи возио ауто ти си се играо у прасини са аутицима. Ко те пита за софтере ријец је о полагању.

Name

за куку нама

06.07.2019 09:11

Кад искључе интернет,струју,телефоне тад ништа неће радити и ми едуковани умрећемо од глади а ви сналажљиви обућете кожне гаће ко фред кременко и преживит а ја вам желим такав дуг и сретан живот-мало пре човек објасни какви су старији људи противници технологије и ево га такав један нам објашњава да све ће умрет ако нам искључе интернет па интернет и ову технологију је направио човјек и решио се кожни гаћа па решиће и тај проблем јер рађају се паметни који хоће још ново,неистражено а не старци којима је и половно добро.Ја јесам стар ал би више волио нову жену младу нег ову моју стару.

Name

Ре Аутиматик

07.07.2019 09:14

Ко год ради за 350 КМ никад неће возити аутоматик! А и мале су шансе да ће некад имати већу плату од садашње!

Name

Гламоч цомпанy

06.07.2019 07:52

Те сељачине гламочке као Ивић су окупирали Бања Луку. Чуј му образложења кандидат ради у продавници иима плату 350 км. То су могли у Гламочу тако полагати и играти глуво гламочко

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ГЛАМОЧКОГ ПОШТЕЊАЧИНУ

06.07.2019 08:19

Значи по теби само богати могу положити који имају пара и за комисују 300КМ па да прођеш одједном.Дај људи немојте да од нас правите будале па ми смо скоро сви морали дати новац да нам дијете положи возачки и то је од шездесетих титовог времена до данас и биће и у будуће.Ко год зна да вози мора платит поготово.Ево ако ниам у праву што не уведу камеру да снимају палагање возачког аута и да нам дају снимке камере па да сами видимо ко гдје гријеши од кандидата,инструктора или комисије.Камера стартује од момента почетка полагања и не гаси се све док и последњи кандидат на истом возилу не положи и тако свако возило-полиција унесе камеру и ријешен случај-па не може узет 300КМ.

Name

Ратко.

06.07.2019 08:31

Посто је ова глобализација и брзина зивота условила потпуно одсуство људскости и српског цојства,сви су мање висе замисљени како вратити микрокредитним кредите,а ови други(татини синови и церке)како бити сто веца кабадахија,у полагање возацког испита СТО ПРИЈЕ ТРЕБА УВЕСТИ РЕДОВНЕ ПРЕДМЕТЕ НЕКЕ ПСИХОЛОГИЈЕ,рецимо предмет психологија возаца и осталих уцесника у саобрацају,па онда предмет возацка култура и сусретљивост,све то обавезно појацати додатним предметом Помоц повриједјеним у саобрацају(кроз вец постојеци предмет прве помоци) и обавезно Мотористику као предмет...А РУЦНА ИЛИ НЕ МОЗЕ БИТИ ДОБРО НАУЦЕНА И НЕ МОРА,ЈЕР СУ СВЕ ВИСЕ АУТОМАТСКЕ,ЕЛ.МОТОРИМА РЕГУЛИСАНЕ,АУТОМАТСКИ МЈЕЊАЦИ ИТД...ДАА,Да не заборавим реци и то да из лицног искуства(посто познајем мноство тих Инструктора) о којима немам много ста лијепо реци,те мислим да треба да се њихово знање возацко и психолоско цесце прегледа,бар сваке треце године.Срамно је какве ту све мангупарије нема.

Name

Ре

06.07.2019 08:46

Тако је праве проблеме по Бањалуци.Нападају људе простаци .

Name

Ре

06.07.2019 09:03

Ма нису проблем ови сто раде неке нормалне послове , веци су проблем ови сто ниста не раде ( нити знају а нити хоце ) из Опстине , Судова и сл. Ни војна акција их висе не мозе истјерати са дрзавних јасала. О Бањалуко ста си ти богу згријесила толико.

Name

Ре за Гламоцког поштењачину..

06.07.2019 09:25

Није тачно да су сви морали платит за своје дијете возачки!То ти лупај по свом двористу. Шта да платим? Никаква услуга се не чини ако платис дјетету да положи, сем да га оплакујес у скорије вријеме. Радије платис пар часова више, нек науци, све је у пракси. И зато не лапрдај, јер знамо добро ста се све промијенило од кад су сишли ови сто умјесто да се понашању као гости, они преузели домаћинство. И то још погрешно...

Name

Ре Гламоц цомпанy

06.07.2019 09:26

Све тачно што си написао.. И хвала ти на томе.

Name

Дијаспора

07.07.2019 18:21

Пустите људе да мирно раде свој посао. Брините се о својим проблемима . Ја мислим да сви имамо довољно своји брига.И само могу реци да су то добри ЉУДИ!!!!!!!

Name

Мупас

06.07.2019 08:06

Ти Ивићи већ 15 година тероришу људе и простачки се понашају а кандидатима обећавају да ће положити први пут. Драган Ивић има пресуду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лицно

06.07.2019 09:24

нај скола само мозете да измисљате пресуде и глупости писете а руцна је аутоматска полагао сам на том голфу засто јавно не казете какву пресуду хахахахаха

Name

Ре лично

06.07.2019 10:08

Драган Ивић је истукао возача аутобуса на станици и добио кривићну пријаву и казну.Насилник и батинаш.

Name

Бањалуцанин

06.07.2019 08:17

Да се разумијемо и кад полозис појма немас са возњом.Полагање и возња у стварном зивоту немају ни једну додирну тацку. Тек основе науцис па онда лагано са родитељима мјесец дана не излазис из аута, па сам и борба буде мјесец,два и онда си тек науцио возити колико толико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за тебе је фицо

06.07.2019 08:36

Сељацино једна. Ако је неко давно полозио не мора знацити да не зна у вези аута.Немају сва нова аута електрицну паркинг коцницу. Зизи је возио увјек нова и добра аута а и возице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Аутоматик

06.07.2019 08:46

Коњу један. Ја зивим вани и стално купујем нова аута. Појединци купе половни аута и онда им пуна уста прице и хвале. Овде је ријец о полагању и кретању под руцном коцницом, а не какви има врста паркинг коцница.Јос да ти казем да имам све полозене категорије и да сам радио као професионални возац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре-за аутоматик

06.07.2019 09:21

Што ниси положио на аутоматику,што ниси обучавао на аутоматику....Најгори возачи сте ви вани и ваша дјеца кад дођу овде.Био сам вани и знам како ваша деца возе шлепају кола јер незнају да им је нестало горива,гуму бре незнате да замените на ауту....Ти си нашао нешто да кажеш пола сата обилазите око паркинг сата не знате 2 еура да убаците да платите паркинг-нагледао сам се ја ваше вожње нема ни један од вас да ауто полупао није сваких две године бар једно а возите ауто само кад идете кући док сте тамо идете јавним превозом да не плаћате паркинге да сам у праву дајте комшији да погледа аутокњигу број пређеник километара пре годину дана и сада једва хиљаду од тога два пут био кући из беча у Бл-ци тако да љубим вас ви из дијаспоре се не јављајте од вас су гори само ови без возачке.

Name

Ало Ре

06.07.2019 10:36

Ти си цијели зивот цувао овце. На западу људи мјењају аута као ципеле.Три године и ново ауто.

Name

Бањалуцанин

06.07.2019 09:46

И ста би са Ивицем хапсите мајмуна одузети му лиценцу доста висе сеоске багре неписмене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еее вала

09.07.2019 05:00

Ви родјени Бањалуцани сте као прво неспособни, ниста зиво нити сте радили нити знате радити, па вам криво када вас " затуцане " досље уце возити, писати, цитати, рацунати...досље вас лијеце, поправљају покварено, а ви и даље неспособни...бас ми вас је зао!

Name

Реално

06.07.2019 11:08

Ала ови лопови из комисије пису против Ивица па сваки вас коментар се зна.Да родитељи имају карактера и срце па да понуде паре а онда да пријаве тузиластву видјели би колико су постени цланови комисије и како би се врло брзо многе ствари ријесиле а кад им дијете направи удес онда сви цуте нико неце да казе па ја сам платио дјетету возацку дозволу. Па сви цланови комисије раде за 400КМ мјесецно и то по неколико година у комисији,многи затворили своје ауто сколе да се угурају у комисију или су цак напустили послове у дрзавним фирмама да буду цланови комисије.Ко то јос мозе презивит са 400КМ мјесецно од комисије.Узимају паре од кога стигну а од кога не могу њега обарају само сто их нико не пријављује.Сва комисија је постављена политицки да могу узимати паре зато их нико и не хапси као сто је било скоро у Зеници сва комисија похапсена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тоза

06.07.2019 12:35

Све ДНС-ов кадар.

Name

Б Л

06.07.2019 12:06

ИВИЋ ЈЕ ЈЕДАН ОД СЕКТАША ИЗ ГЛАМОЧА. ПРАВА ЕПИДЕМИЈА. ЋУЈ НЕМА ПРАВО ДА ПРОВЈЕРИ ДА ЛИ КАНДИДАТ ЗНА ИЛИ НЕ ДА ВОЗИ. ТАКО НАМ ЈЕ СВЕ..... ПРИТИСЦИ, ЛОБИЈИ, МОБИНЗИ, УЦЈЕНЕ.... ПРОПАСТ. МУП ОПЕТ ПАО НА ИСПИТУ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

полагао

06.07.2019 15:40

сам возацки испит прије рата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

07.07.2019 06:41

У Српцу прије двадесетак година Жељко Саула инструктор, ударио је Богољуба Биланоновиц који је био члан комисије за полагање испита, само зато што није хтио да пусти кандидата који је на очиглед свих присутних направио грешку. И ником ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др Риђи

07.07.2019 14:39

Ауто школа Ивић је најбоља у Бања Луци. А о породици само ријечи хвале. Све најбоље тим добрим људима од срца желим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаушанер

07.07.2019 16:17

Дајте људи не измишљајте глупости. Људи су максимално професионални. Врхунски возни парк, одлични инструктори и максимално су флексибилни са терминима обуке. Имао сам чак и гратис додатних часова вожње на Б, Ц1 и Ц категорији. Знам лично 7-8 људи који су код њих полагали, сви су презадовољни. Познајем оба Драгана Ивића, људи су немам ријечи ! Наравно да је кретање под ручном стандардни дио обуке. Ако је и био неки проблем онда су то вјероватно неки нерашчишћени односи на релацији инструктор-комисија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wуууууw

07.07.2019 19:18

Сацувај бозе , од ти је мајмуна ста глуме науцнике, цуп инструктор И цлан комисија за полагање возацке дозволе Само се у тоо биједној земљи од ти је идиоте правинфама. Свигде на свијету то обицни тест за возаца, провозас мало Цовјек види да знас вомит И идемо дале . Само у бању луку То су универзитетски професори комисија за полагање возацког испита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгче

07.07.2019 19:32

Уз сво дужно пошовање...дингоспо Ћиви је човек који има добран проблем, свако добро!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драјвер

07.07.2019 23:48

Зашто пустити не спремног кандидата?Ја када сам полагао ,били је нај тезе проци,из прве јако мали проценат.Визио сам без возацке нај мање пет година и свакодневно за воланом у свом ауту био.Кад сам изасао на полагање,све што је комисиа тразила ,ја сам и спровео.Сјечам се да су тразили на Старчевици да паркирам на полу празном мјесту,а ја ноншалантно намјерно изме&у два аута....Углавном овај баја из комисије пита инструктора да ли од прије возим ауто,овај одговара потврдно.На то му ову из комисије кажу да сам агресиван возац али сигурна возња и контрола и продјем из прве у тад најтезим временима.А на тестовима паднем из прве због те самоувјерености и брзоплетости,хехехе.Само истинске спремне кандидате пустати ,остале дик не науце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

08.07.2019 04:37

Каква су нам политицари зависи све од нас, а овде се види да нема валике разлике измедју њих и нас. Једина разлика је да они могу краду далеко висе пара!!! Свака цаст појединцима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Веки

08.07.2019 08:20

У Београд сви на полагање,обавезно Славија крузни ток око 15-16 х

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо Ацимовац

08.07.2019 08:50

Ауто школа ИВИЦ ,познато је свима,сигурно је и тачно ,најбоља АУТО ШКОЛА чак у региону.Сасвим ми је разумљиво да је Драган ,који неуморно обавља ту обуку,”прснуо” да му кандидате обарају на бесмисленим Захтјевима.Сви смо презивјели те испитиваце -уцјењиваце и које какве психопате ! Нажалост то примјењују и на дјеци ,само их обарају и на инструкције !! Када ће једном ти људи код понашати се академски и професионално ? Никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.07.2019 12:06

Ово ми личи на оно: "мрзи ме професор". Циљ је изгледа добити дозволу, а не научити возити и прописе.

Name

Ре

08.07.2019 12:56

Ајде немој да булазниш, обучавају балавци и дјечурлија која не знају ходати по Бањалуци а ти кажеш најбоља.Прво требају научити бонтон.

Name

Грујо

08.07.2019 12:54

Ти Ивићи су зло невиђено, за кратко вријеме су се обогатили и сада праве проблеме по Бањалуци.Криминалци и батинаши прави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овде

08.07.2019 17:43

ми нагадјамо ко је у праву ! Али нема везе колику кандидат има плату него касније мозе убити и себе и друге а исто тако је залосно ако није погријесила а инструктор је намјерно збуни због лицне користи оба слуцаја катастрофална. Али то је наса свакодневница! А овдје је вјероватно овај ивиц добио баксис. а овај сто изиграва зртву није ниста јер е ивиц скрт па је досло до несугласица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ср

08.07.2019 22:49

Боже сачувај, нигдје ја свијету не траже више да се добије возачка дозвола а да у исто вријеме гине велики број људи на тим истим путевима. Поздрав из Америке у којој људи имају 10 пута веће плате а возачки испит положе за 50 марака и један дан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

09.07.2019 02:10

А сто њега брига колико неко има плату ,сигурно је обецао дами да це проци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Месцха

12.07.2019 08:18

Осудјујем обадвицу, стосу дозволили јавну свадју, ауто скол акоје уоцила направилости, требала је то исти моменат пријавити целниству испитне комисије, Ако целниство испитне комисије не предузме ниста, тад назвати полицију,

ОДГОВОРИТЕ