Ани Дабовић пукла кост, али учиниће све да игра!

Да ли ће женска кошаркашка репрезентација у полуфиналу против Шпаније бити значајно ослабљена? Марина Маљковић: "Боли нас то што никада до сада нисмо добили Шпанију, пробаћемо сад".

Кошарка 05.07.2019 | 14:05
Ани Дабовић пукла кост, али учиниће све да игра!
Изванредна игра српске репрезентације, тријумф над Шведском и заказано полуфинале против ПРЕЈАКЕ Шпаније у полуфиналу Европског првенства у Србији.

Али, огроман проблем за српски тим, који никада до сада није победио Шпанију, јесте неизвесност око наступа Ане Дабовић пред меч у суботу (почетак у 20.30 часова).

У четвртфиналу против Шведске, Ани је напукла кост у левој шаци и одмах јој је стављена бандажа. Иако она шутира десном руком, јасно је да је ово велики хендикеп.

"Ани Дабовић је дефинитивно сломљена кост, треба да иде на додатне прегледе... видећемо", рекла је селектор Марина Маљковић данас новинарима.

Што се тиче окршаја са Шпанијом, којој због операције пре Еуробаскета недостаје сјајна Алба Торенс...

Марина Маљковић је свесна снаге ривала. И чињенице да Србија до сада није осетила сласт победе у сусретима са "црвеном фуријом".

"Шпанија је огроман фаворит, то је јасно као дан. То је велики систем, машинерија. Ми их никада нисмо победили, много дуго су на окупу, много дуго је све исто код њих, а код нас је било свега. Шпанија има велико искуство и велики систем иза себе. Свакако да нас боли чињеница да ниједном нисмо победили Шпанију и да ћемо у томе да тражимо додатну мотивацију. Биће неизмерно тешко, али покушаћемо да пронађемо нека решења да им се супроставимо", рекла је Марина Маљковић.

"Желим да верујем да су моје кошаркашице победнице, као што и јесу, и да ћемо искористити чињеницу да играмо у Арени, у Србији. Даћемо све од себе да добијемо утакмицу против много јачег противника".

Прво полуфинале Француска - Велика Британија на програму је од 18 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар