Ani Dabović pukla kost, ali učiniće sve da igra!

Da li će ženska košarkaška reprezentacija u polufinalu protiv Španije biti značajno oslabljena? Marina Maljković: "Boli nas to što nikada do sada nismo dobili Španiju, probaćemo sad".

Košarka 05.07.2019 | 14:05
Ani Dabović pukla kost, ali učiniće sve da igra!
Izvanredna igra srpske reprezentacije, trijumf nad Švedskom i zakazano polufinale protiv PREJAKE Španije u polufinalu Evropskog prvenstva u Srbiji.

Ali, ogroman problem za srpski tim, koji nikada do sada nije pobedio Španiju, jeste neizvesnost oko nastupa Ane Dabović pred meč u subotu (početak u 20.30 časova).

U četvrtfinalu protiv Švedske, Ani je napukla kost u levoj šaci i odmah joj je stavljena bandaža. Iako ona šutira desnom rukom, jasno je da je ovo veliki hendikep.

"Ani Dabović je definitivno slomljena kost, treba da ide na dodatne preglede... videćemo", rekla je selektor Marina Maljković danas novinarima.

Što se tiče okršaja sa Španijom, kojoj zbog operacije pre Eurobasketa nedostaje sjajna Alba Torens...

Marina Maljković je svesna snage rivala. I činjenice da Srbija do sada nije osetila slast pobede u susretima sa "crvenom furijom".

"Španija je ogroman favorit, to je jasno kao dan. To je veliki sistem, mašinerija. Mi ih nikada nismo pobedili, mnogo dugo su na okupu, mnogo dugo je sve isto kod njih, a kod nas je bilo svega. Španija ima veliko iskustvo i veliki sistem iza sebe. Svakako da nas boli činjenica da nijednom nismo pobedili Španiju i da ćemo u tome da tražimo dodatnu motivaciju. Biće neizmerno teško, ali pokušaćemo da pronađemo neka rešenja da im se suprostavimo", rekla je Marina Maljković.

"Želim da verujem da su moje košarkašice pobednice, kao što i jesu, i da ćemo iskoristiti činjenicu da igramo u Areni, u Srbiji. Daćemo sve od sebe da dobijemo utakmicu protiv mnogo jačeg protivnika".

Prvo polufinale Francuska - Velika Britanija na programu je od 18 časova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar