Званично: Чарлс Џенкинс се вратио у Звезду!

Уговор потписан на две године.  Мишко рекао "две године", Звезда потврдила! Чарлс Џенкинс дефинитивно се вратио на Мали Калемегдан, пошто је после агентове објаве стигла и потврда клуба.

Кошарка 05.07.2019 | 14:43
Званично: Чарлс Џенкинс се вратио у Звезду!
Дилема практично није ни постојала, али је сада трансфер добио и озваничење: Чарлс Џенкинс је нови кошаркаш Црвене звезде. Он је потписао двогодишњи уговор са српским и регионалним шампионом, објавио је на свом Твитер профилу утицајни менаџер Мишко Ражнатовић.

На тај начин сјајни амерички комбо бек започео је свој трећи мандат у клубу са Малог Калемегдана. Он је претходне две сезоне носио дрес Химкија, играо је и за Армани, па ће Звезди донети велико евролигашко искуство.

Популарни Ђенка је у претходна два боравка у Београду освојио две шампионске титуле у Јадранској лиги, као и два пехара у Суперлиги Србије, уз три Купа Радивоја Кораћа. Био је и МВП финалне серије регионалног такмичења 2017. године, када се и нашао у идеалном тиму.

Прошле сезоне је у дресу Химкија одиграо 34 утакмице у Евролиги, уз просек од 21 минут на паркету и близу шест поена и по два скока и асистенције, уз једну украдену лопту. Ипак, своје најбоље роле пружао је управо као кошаркаш Црвене звезде, због чега је и заузео посебно место у срцима свих навијача. 

Амерички бек је поред доброг шута препознатљив и по одличној одбрани, која је дошла до изражаја у тренерском мандату Дејана Радоњића. У систему црногорског стручњака Џенкинс је био један од најбољих крадљиваца лопти у Евролиги. 

Од иницијалне информације на порталу "Јурохупс" преко објаве самог играча на Инстаграму до потврде његовог агента, Мишка Ражнатовића, прошло је тек око 36 сати.

Чарлс Џенкинс други пут се вратио у Црвену звезду и чекала се само презентација тог потписа на званичном клупском сајту.

То се око 11 часова и десило.

"Американац са српским пасошем потписао је у петак двогодишњи уговор са црвено-белима и представљаће још једно огромно појачање за екипу! Тридесетогодишњи Џенкинс је протекле две сезоне био члан Химкија, а за црвено-беле је играо у два наврата (три сезоне) са великим успехом! Од 2013. до 2015, као и у сезони 2016/17, популарни 'Ђенка' освојио је по два трофеја у АБА лиги и првенству Србије и три Купа Радивоја Кораћа!", објавио је шампион државе и региона.

Председник "Беобаскета" у петак ујутру је на свом Тwиттер профилу објавио да је договорено трајања Џенкинсовог уговора две године.

Са Звездиног налога брзо је стигла реакција: "Видећемо", уз већ препознатљиве емотиконе - очи које пажљиво прате дешавања и циглу као метафору за "зид", односно чврсту и снажну екипу коју овог лета праве на Малом Калемегдану, за наступ у никад захтевнијем евролигашком такмичењу (34 кола) и одбрану трофеја у АБА лиги.

О Џенкинсу је још написано:

"Звездаши најбоље знају шта Чарлс Џенкинс доноси тиму: велики квалитет, огромну енергију, одличан шут, јаку одбрану, а клуб одличног кошаркаша, човека и оданог Звездаша, који зна где долази и шта се од њега очекује. Жељу да се врати у 'свој' клуб још једном је показао током преговора у којима је учинио много уступака, како би се вратио у Београд! Некадашњи играч Голден Стејта, Филаделфије, Арманија и Химкија, представљаће велики адут Црвене звезде у сезони која доноси играње на више фронтова и бројне утакмице".

Више о актуелном прелазном року, досадашњем учинку и даљим амбицијама, говорио је председник Звезде Небојша Човић, гостујући на ТВ Прва.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар