Zvanično: Čarls Dženkins se vratio u Zvezdu!

Ugovor potpisan na dve godine.  Miško rekao "dve godine", Zvezda potvrdila! Čarls Dženkins definitivno se vratio na Mali Kalemegdan, pošto je posle agentove objave stigla i potvrda kluba.

Košarka 05.07.2019 | 14:43
Zvanično: Čarls Dženkins se vratio u Zvezdu!
Dilema praktično nije ni postojala, ali je sada transfer dobio i ozvaničenje: Čarls Dženkins je novi košarkaš Crvene zvezde. On je potpisao dvogodišnji ugovor sa srpskim i regionalnim šampionom, objavio je na svom Tviter profilu uticajni menadžer Miško Ražnatović.

Na taj način sjajni američki kombo bek započeo je svoj treći mandat u klubu sa Malog Kalemegdana. On je prethodne dve sezone nosio dres Himkija, igrao je i za Armani, pa će Zvezdi doneti veliko evroligaško iskustvo.

Popularni Đenka je u prethodna dva boravka u Beogradu osvojio dve šampionske titule u Jadranskoj ligi, kao i dva pehara u Superligi Srbije, uz tri Kupa Radivoja Koraća. Bio je i MVP finalne serije regionalnog takmičenja 2017. godine, kada se i našao u idealnom timu.

Prošle sezone je u dresu Himkija odigrao 34 utakmice u Evroligi, uz prosek od 21 minut na parketu i blizu šest poena i po dva skoka i asistencije, uz jednu ukradenu loptu. Ipak, svoje najbolje role pružao je upravo kao košarkaš Crvene zvezde, zbog čega je i zauzeo posebno mesto u srcima svih navijača. 

Američki bek je pored dobrog šuta prepoznatljiv i po odličnoj odbrani, koja je došla do izražaja u trenerskom mandatu Dejana Radonjića. U sistemu crnogorskog stručnjaka Dženkins je bio jedan od najboljih kradljivaca lopti u Evroligi. 

Od inicijalne informacije na portalu "Jurohups" preko objave samog igrača na Instagramu do potvrde njegovog agenta, Miška Ražnatovića, prošlo je tek oko 36 sati.

Čarls Dženkins drugi put se vratio u Crvenu zvezdu i čekala se samo prezentacija tog potpisa na zvaničnom klupskom sajtu.

To se oko 11 časova i desilo.

"Amerikanac sa srpskim pasošem potpisao je u petak dvogodišnji ugovor sa crveno-belima i predstavljaće još jedno ogromno pojačanje za ekipu! Tridesetogodišnji Dženkins je protekle dve sezone bio član Himkija, a za crveno-bele je igrao u dva navrata (tri sezone) sa velikim uspehom! Od 2013. do 2015, kao i u sezoni 2016/17, popularni 'Đenka' osvojio je po dva trofeja u ABA ligi i prvenstvu Srbije i tri Kupa Radivoja Koraća!", objavio je šampion države i regiona.

Predsednik "Beobasketa" u petak ujutru je na svom Twitter profilu objavio da je dogovoreno trajanja Dženkinsovog ugovora dve godine.

Sa Zvezdinog naloga brzo je stigla reakcija: "Videćemo", uz već prepoznatljive emotikone - oči koje pažljivo prate dešavanja i ciglu kao metaforu za "zid", odnosno čvrstu i snažnu ekipu koju ovog leta prave na Malom Kalemegdanu, za nastup u nikad zahtevnijem evroligaškom takmičenju (34 kola) i odbranu trofeja u ABA ligi.

O Dženkinsu je još napisano:

"Zvezdaši najbolje znaju šta Čarls Dženkins donosi timu: veliki kvalitet, ogromnu energiju, odličan šut, jaku odbranu, a klub odličnog košarkaša, čoveka i odanog Zvezdaša, koji zna gde dolazi i šta se od njega očekuje. Želju da se vrati u 'svoj' klub još jednom je pokazao tokom pregovora u kojima je učinio mnogo ustupaka, kako bi se vratio u Beograd! Nekadašnji igrač Golden Stejta, Filadelfije, Armanija i Himkija, predstavljaće veliki adut Crvene zvezde u sezoni koja donosi igranje na više frontova i brojne utakmice".

Više o aktuelnom prelaznom roku, dosadašnjem učinku i daljim ambicijama, govorio je predsednik Zvezde Nebojša Čović, gostujući na TV Prva.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar