ЕП: А шта кажу Српкиње након сјајне партије?

Црвендакићева: Није ово пало с неба, идемо даље! Александра Црвендакић са једанаест поена и пет скокова била је међу најзаслужнијима за тријумф Србије против Шведске у четвртфиналу Евробаскета - 87:49.  Дабовићева: Имала сам утисак да могу да закуцам! Брукс: Ово је права Србија! Српска кошаркашица Јелена Брукс рекла је да је четвртфинале против Шведске било 40 минута праве Србије.

Кошарка 05.07.2019 | 09:39
ЕП: А шта кажу Српкиње након сјајне партије?
Српске кошаркашице нису подлегле атмосфери иако су први пут играле у највећој дворани на Балкану.

"Нама је био сан да играмо у Арени, видели сте да смо уживале у томе, а резултат говори томе у прилог", рекла је Александра.

Кошаркашица мађарског Шопрона објаснила је како је екипа успела да одигра цео меч у високом ритму.

"У главама нам је било да не смемо да станемо, јер је у питању четвртфинале. Нисмо попуштале и сматрам да смо одрадиле добар посао".

Рецепт за овакву игру је једноставан, али не и лак.

"Заиста смо се трудиле и радиле на припремама. Није ово дошло с неба. Не стајемо, има еуфорије, али није време за славље, идемо даље", закључила је Александра Црвендакић.

Дабовићева: Имала сам утисак да могу да закуцам! Брукс: Ово је права Србија! Српска кошаркашица Јелена Брукс рекла је да је четвртфинале против Шведске било 40 минута праве Србије.

Она је истакла да је можда сада право време да њена екипа коначно победи Шпанију.

"Ово је оно за шта смо тренирале од 1. маја. Ово је 40 минута праве Србије, 40 минута срца на терену. Колико год да резултат показује да је то била лагана утакмица, ја сама знам да није било лагано. Стварно смо кидале од првог до последњег минута, то је тражено од нас, тако смо се договориле", рекла је Јелена Брукс новинарима у Београдској арени.

Женска кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Европског првенства, пошто је у Београдској арени у четвртфиналу декласирала Шведску са 87:49.

Србија ће се за пласман у финале борити против Шпаније коју никада до сада није победила. 

"То је дуга историја, то траје годинама, ниједном их нисмо победиле, ни на припремама, ни на једном од првенстава. Мислим да је ово прави тренутак да покушамо, да изађемо овако јако, да дамо све од себе и да, уз помоћ публике, пробамо да то исправимо. Шпанија је изузетан тим, знамо против кога играмо, даћемо све од себе, то је једино што могу да обећам", рекла је Брукс.

Ана Дабовић, која је била најефикаснија у вечерашњој утакмици, навела је да је њена екипа ушла максимално концентрисано и спремно у утакмицу.

"Мање смо размишљале о тактици и о противнику, већ смо стварно једва чекале да утакмица почне и да пружимо ону нашу енергију и борбу која нас је красила и највише смо се концентрисале на то. Осети се и између нас та љубав и поштовање и одатле и произали та енергија и зато смо могле да победимо овако", рекла је Дабовићева.

"Нисам склонила осмех са лица. Играти пред људима које волим највише на свету, тешко је имати мању енергију и не победити. Кад осетим подршку и љубав, плус навијачи и моји људи, ја имам утисак да могу да закуцам. Не могу, али осетим да могу", додала је Дабовић.

Она није желела да говори о Шпанији.

"Ја кад победимо уживам у победи а тек од сутра ћу да размишљам о Шпанији", рекла ја Ана Дабовић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар