EP: A šta kažu Srpkinje nakon sjajne partije?

Crvendakićeva: Nije ovo palo s neba, idemo dalje! Aleksandra Crvendakić sa jedanaest poena i pet skokova bila je među najzaslužnijima za trijumf Srbije protiv Švedske u četvrtfinalu Evrobasketa - 87:49.  Dabovićeva: Imala sam utisak da mogu da zakucam! Bruks: Ovo je prava Srbija! Srpska košarkašica Jelena Bruks rekla je da je četvrtfinale protiv Švedske bilo 40 minuta prave Srbije.

Košarka 05.07.2019 | 09:39
EP: A šta kažu Srpkinje nakon sjajne partije?
Srpske košarkašice nisu podlegle atmosferi iako su prvi put igrale u najvećoj dvorani na Balkanu.

"Nama je bio san da igramo u Areni, videli ste da smo uživale u tome, a rezultat govori tome u prilog", rekla je Aleksandra.

Košarkašica mađarskog Šoprona objasnila je kako je ekipa uspela da odigra ceo meč u visokom ritmu.

"U glavama nam je bilo da ne smemo da stanemo, jer je u pitanju četvrtfinale. Nismo popuštale i smatram da smo odradile dobar posao".

Recept za ovakvu igru je jednostavan, ali ne i lak.

"Zaista smo se trudile i radile na pripremama. Nije ovo došlo s neba. Ne stajemo, ima euforije, ali nije vreme za slavlje, idemo dalje", zaključila je Aleksandra Crvendakić.

Dabovićeva: Imala sam utisak da mogu da zakucam! Bruks: Ovo je prava Srbija! Srpska košarkašica Jelena Bruks rekla je da je četvrtfinale protiv Švedske bilo 40 minuta prave Srbije.

Ona je istakla da je možda sada pravo vreme da njena ekipa konačno pobedi Španiju.

"Ovo je ono za šta smo trenirale od 1. maja. Ovo je 40 minuta prave Srbije, 40 minuta srca na terenu. Koliko god da rezultat pokazuje da je to bila lagana utakmica, ja sama znam da nije bilo lagano. Stvarno smo kidale od prvog do poslednjeg minuta, to je traženo od nas, tako smo se dogovorile", rekla je Jelena Bruks novinarima u Beogradskoj areni.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u Beogradskoj areni u četvrtfinalu deklasirala Švedsku sa 87:49.

Srbija će se za plasman u finale boriti protiv Španije koju nikada do sada nije pobedila. 

"To je duga istorija, to traje godinama, nijednom ih nismo pobedile, ni na pripremama, ni na jednom od prvenstava. Mislim da je ovo pravi trenutak da pokušamo, da izađemo ovako jako, da damo sve od sebe i da, uz pomoć publike, probamo da to ispravimo. Španija je izuzetan tim, znamo protiv koga igramo, daćemo sve od sebe, to je jedino što mogu da obećam", rekla je Bruks.

Ana Dabović, koja je bila najefikasnija u večerašnjoj utakmici, navela je da je njena ekipa ušla maksimalno koncentrisano i spremno u utakmicu.

"Manje smo razmišljale o taktici i o protivniku, već smo stvarno jedva čekale da utakmica počne i da pružimo onu našu energiju i borbu koja nas je krasila i najviše smo se koncentrisale na to. Oseti se i između nas ta ljubav i poštovanje i odatle i proizali ta energija i zato smo mogle da pobedimo ovako", rekla je Dabovićeva.

"Nisam sklonila osmeh sa lica. Igrati pred ljudima koje volim najviše na svetu, teško je imati manju energiju i ne pobediti. Kad osetim podršku i ljubav, plus navijači i moji ljudi, ja imam utisak da mogu da zakucam. Ne mogu, ali osetim da mogu", dodala je Dabović.

Ona nije želela da govori o Španiji.

"Ja kad pobedimo uživam u pobedi a tek od sutra ću da razmišljam o Španiji", rekla ja Ana Dabović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar