КАН: Минималац Марока аутоголом у 89. минуту!

Фудбалери Марока савладали су Намибију у првом колу Групе Д Купа афричких нација (КАН).  Трагедија за Намибију: Аутогол у 89. минуту донео Мароку прво славље на Купу нација.  Итамунуе Кеимуине ужасно реаговао након центаршута Хакима Зијеха - 1:0.

Фудбал 23.06.2019 | 21:22
КАН: Минималац Марока аутоголом у 89. минуту!
"Лавови са Атласа" су избегли кикс минут пре краја меча у Каиру аутоголом Итамунуа Кеимуинеа.

Кеимуине је ушао у игру у 80. минуту, да би у 89. очајно реаговао после центаршута Мароканаца из слободног ударца и савладао сопственог голмана.

У другом мечу групе, у дербију, у понедељак ће се састати Обала Слоноваче и Јужна Африка (16.30).

Мароко у другом колу игра са "слоновима", док ће Намибија на мегдан "Бафана Бафани".



Намибија је била на корак од сензације на Купу афричких нација. Селекција Рикарда Манетија бранила се свим силама против фаворизованог Марока, али је на крају пресудила сама себи. Захваљујући несрећном аутоголу Итамунуе Кеимуинеа у 89. минуту селекција Ерва Ренара је стигла до драгоцена три бода на отварању такмичења у групи Д, што би могло да се испостави кључним када је у питању пласман у осмину финала - 1:0 (0:0).

Далеко од тога да Мароко није заслужио победу у овом мечу, с обзиром да се Намбија грчевито бранила и успевала да одоли пред жестоким налетима квалитетнијег протвиника. Прилике су у провом полувремену пропуштали Дирар и Амрабат, а у наставку Буфал и Зијех, а онда је погодак стигао када нико на Ал Салам стадиону у Каиру није очекивао. Зијех је упослао употребљиву лопту у противнички шеснаестерац, а тамо је несмотрено реаговао резервиста Намибије.

У овој групи се налазе још Обала Слоноваче и Јужда Африка, које ће сутра од 16.30 одмерити снаге на овом истом стадиону.

КУП АФРИЧКИХ НАЦИЈА - 1. КОЛО

Петак

Египат - Зимбабве 1:0 (1:0)
/Трезеге 41/

Субота

ДР Конго - Уганда 0:2 (0:1)
/Каду 14, Окви 48/

Нигерија - Бурунди  1:0 (0:0)
/Игало 77/

Гвинеја - Мадагаскар 2:2 (1:0)
/Каба 34, Камано 66пен - Анисет 49, Андрија 55/

Недеља

Мароко - Намибија 1:0 (0:0)
/Кеимуине 89аг/

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар