KAN: Minimalac Maroka autogolom u 89. minutu!

Fudbaleri Maroka savladali su Namibiju u prvom kolu Grupe D Kupa afričkih nacija (KAN).  Tragedija za Namibiju: Autogol u 89. minutu doneo Maroku prvo slavlje na Kupu nacija.  Itamunue Keimuine užasno reagovao nakon centaršuta Hakima Zijeha - 1:0.

Fudbal 23.06.2019 | 21:22
KAN: Minimalac Maroka autogolom u 89. minutu!
"Lavovi sa Atlasa" su izbegli kiks minut pre kraja meča u Kairu autogolom Itamunua Keimuinea.

Keimuine je ušao u igru u 80. minutu, da bi u 89. očajno reagovao posle centaršuta Marokanaca iz slobodnog udarca i savladao sopstvenog golmana.

U drugom meču grupe, u derbiju, u ponedeljak će se sastati Obala Slonovače i Južna Afrika (16.30).

Maroko u drugom kolu igra sa "slonovima", dok će Namibija na megdan "Bafana Bafani".



Namibija je bila na korak od senzacije na Kupu afričkih nacija. Selekcija Rikarda Manetija branila se svim silama protiv favorizovanog Maroka, ali je na kraju presudila sama sebi. Zahvaljujući nesrećnom autogolu Itamunue Keimuinea u 89. minutu selekcija Erva Renara je stigla do dragocena tri boda na otvaranju takmičenja u grupi D, što bi moglo da se ispostavi ključnim kada je u pitanju plasman u osminu finala - 1:0 (0:0).

Daleko od toga da Maroko nije zaslužio pobedu u ovom meču, s obzirom da se Nambija grčevito branila i uspevala da odoli pred žestokim naletima kvalitetnijeg protvinika. Prilike su u provom poluvremenu propuštali Dirar i Amrabat, a u nastavku Bufal i Zijeh, a onda je pogodak stigao kada niko na Al Salam stadionu u Kairu nije očekivao. Zijeh je uposlao upotrebljivu loptu u protivnički šesnaesterac, a tamo je nesmotreno reagovao rezervista Namibije.

U ovoj grupi se nalaze još Obala Slonovače i Južda Afrika, koje će sutra od 16.30 odmeriti snage na ovom istom stadionu.

KUP AFRIČKIH NACIJA - 1. KOLO

Petak

Egipat - Zimbabve 1:0 (1:0)
/Trezege 41/

Subota

DR Kongo - Uganda 0:2 (0:1)
/Kadu 14, Okvi 48/

Nigerija - Burundi  1:0 (0:0)
/Igalo 77/

Gvineja - Madagaskar 2:2 (1:0)
/Kaba 34, Kamano 66pen - Aniset 49, Andrija 55/

Nedelja

Maroko - Namibija 1:0 (0:0)
/Keimuine 89ag/

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar