ЛН: Одбојкаши Србије глатко поражени!

Србија и званично без Ф6 – максималан пораз од Аргентине! Одбојкаши Србије изгубили су од Аргентине 3-0 у трећој утакмици четвртог викенда Лиге нација у Милану.  Прошле године Ф6 у Лилу, ове 0-3 у Милану! Реалност је да је одигран последњи прави такмичарски дуел у Лиги нација ове године: Аргентина - Србија 3:0.

Остали спортови 23.06.2019 | 21:10
ЛН: Одбојкаши Србије глатко поражени!
Аргентина је до тријумфа дошла резултатом по сетовима 25:17, 25:23 и 25:18 после сат и 18 минута игре.

Овим поразом Србија је изгубила и математичке шансе да се нађе на завршном Ф6 турниру у Чикагу.

"Орлови" су три меча пре краја регуларног дела такмичења тек десети са пет победа из 12 утакмица. Аргентина је шеста на табели са скором 6-6, заостаје две победе за петом позицијом која води на Ф6.

Најефикаснији у победничкој екипи били су Бруно Лима и Езекјел Паласиос са по 14 поена. У селекцији Србије истакао се Срећко Лисинац са 10 поена, док је осам уписао Дражен Лубурић.

Србија ће се од СЛ опростити у Пловдиву, где се 28-30. јуна игра пети викенд. "Орлови" ће играти редом са Ираном, САД и домаћином Бугарском.

Сада је јасно, Србија неће играти на завршном турниру Светске лиге за одбојкаше. Наша репрезентација поражена је данас од репрезентације Аргентине резултатом 3:0 (25:17, 25:23, 25:18), те тако остала без икакве шансе да се нађе међу пет најбољих тимова на крају такмичења.

Гаучоси су кренули јако од самог старта, а наши су имали огромних проблема да зауставе њихов налет. Након јучерашње победе против Италије, Аргентина је у добром расположењу кренула и против наше репрезентације, те се брзо одлепила у првом сету и успела да сачува предност до самог краја.

У другом сету наша селекција је била нешто сталоженија, консолидовала се на пријему и успела је да пружи солидан отпор Гаучосима. Ипак, на крају сета није било ни среће, па је Аргентина решила и овај део игре у своју корист и дошла на корак од победе. Резултат у овом сету био је 25:23.

То као да је потпуно сломило наше одбојкаше, који су у последњем сету поново одиграли заиста лоше, те Аргентина није имала проблем да овај део игре приведе крају, 25:18.

Подсетимо, ово такмичење прескочили су наши најбољи играчи: Александар Атанасијевић, Марко Подрашчанин, Урош Ковачевић, Марко Ивовић... Срећко Лисинац је први сусрет одиграо у петак против Италије. Основни циљ овог лета је квалификациони турнир за Олимпијске игре у Токију који се почетком августа одржава у Барију па је јасно да Орловима ово такмичење служи само за разигравање млађих.

Србија је тако завршила викенд у Милану са три пораза, пошто је претходно изгубила и од Италије и Пољске.

Одбојкашка репрезентација изгубила је и трећи меч у миланском "Палалиду" у три такмичарска дана четвртог викенда Лиге нација, па није за очекивати да до краја глобалног лигашког дела избори пласман на једну од првих пет позиција.

У првом издању новог ФИВБ пројекта "орлови" селектора Николе Грбића са скором 11-4 изборили су "Фајнал сикс" у Лилу и остали без освојеног сета у мечевима са Бразилом и Француском, док ће 2019. завршницу од 10. до 14. јула у Чикагу пратити преко малих екрана.

У петак нас је савладао домаћин Италија глатко 3:0, у суботу су момци "гинули" у пет сетова са Пољацима и на крају заслужили само бод за пораз 3:2, у недељу нас је докусурио ривал из средине табеле који ће пети викенд наредне седмице такође дочекати са победом више од нас (6-6).

Најефикаснији у победничкој екипи били су Бруно Лима и Езекјел Паласиос са по 14 поена. У селекцији Србије истакао се Срећко Лисинац са десет, док је осам уписао Дражен Лубурић.

Математички, Грбићев тим и даље има шансе да стигне птопласиране "азуре", али реалност је да је одигран последњи прави такмичарски дуел у Лиги нација ове године: Аргентина - Србија 3:0 (25:17, 25:23, 25:18)!

Сусрет је трајао сат и 18 минута.

Табела после непотпуног четвртог викенда: Иран 30, Бразил 27, Русија 26, Француска 25, Италија 24, Пољска 19, САД 19, Канада 18, Аргентина 16, Србија 14, Јапан 13, Аустралија 10, Бугарска 8, Немачка 7, Португалија 7, Кина 4.

"Орлови" ће сезону завршити наредног викенда у Софији где ће им ривали бити Иран, Сједињене Државе и Бугарска, потом следи двонедељна пауза, па финале у Илиноису где ће бити одлучено о новом шампиону.

Титулу брани репрезентација Русије, која је у финалу савладала Француску, док је Американцима припала бронза после дуела са Бразилом.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар