LN: Odbojkaši Srbije glatko poraženi!

Srbija i zvanično bez F6 – maksimalan poraz od Argentine! Odbojkaši Srbije izgubili su od Argentine 3-0 u trećoj utakmici četvrtog vikenda Lige nacija u Milanu.  Prošle godine F6 u Lilu, ove 0-3 u Milanu! Realnost je da je odigran poslednji pravi takmičarski duel u Ligi nacija ove godine: Argentina - Srbija 3:0.

Ostali sportovi 23.06.2019 | 21:10
LN: Odbojkaši Srbije glatko poraženi!
Argentina je do trijumfa došla rezultatom po setovima 25:17, 25:23 i 25:18 posle sat i 18 minuta igre.

Ovim porazom Srbija je izgubila i matematičke šanse da se nađe na završnom F6 turniru u Čikagu.

"Orlovi" su tri meča pre kraja regularnog dela takmičenja tek deseti sa pet pobeda iz 12 utakmica. Argentina je šesta na tabeli sa skorom 6-6, zaostaje dve pobede za petom pozicijom koja vodi na F6.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Bruno Lima i Ezekjel Palasios sa po 14 poena. U selekciji Srbije istakao se Srećko Lisinac sa 10 poena, dok je osam upisao Dražen Luburić.

Srbija će se od SL oprostiti u Plovdivu, gde se 28-30. juna igra peti vikend. "Orlovi" će igrati redom sa Iranom, SAD i domaćinom Bugarskom.

Sada je jasno, Srbija neće igrati na završnom turniru Svetske lige za odbojkaše. Naša reprezentacija poražena je danas od reprezentacije Argentine rezultatom 3:0 (25:17, 25:23, 25:18), te tako ostala bez ikakve šanse da se nađe među pet najboljih timova na kraju takmičenja.

Gaučosi su krenuli jako od samog starta, a naši su imali ogromnih problema da zaustave njihov nalet. Nakon jučerašnje pobede protiv Italije, Argentina je u dobrom raspoloženju krenula i protiv naše reprezentacije, te se brzo odlepila u prvom setu i uspela da sačuva prednost do samog kraja.

U drugom setu naša selekcija je bila nešto staloženija, konsolidovala se na prijemu i uspela je da pruži solidan otpor Gaučosima. Ipak, na kraju seta nije bilo ni sreće, pa je Argentina rešila i ovaj deo igre u svoju korist i došla na korak od pobede. Rezultat u ovom setu bio je 25:23.

To kao da je potpuno slomilo naše odbojkaše, koji su u poslednjem setu ponovo odigrali zaista loše, te Argentina nije imala problem da ovaj deo igre privede kraju, 25:18.

Podsetimo, ovo takmičenje preskočili su naši najbolji igrači: Aleksandar Atanasijević, Marko Podraščanin, Uroš Kovačević, Marko Ivović... Srećko Lisinac je prvi susret odigrao u petak protiv Italije. Osnovni cilj ovog leta je kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju koji se početkom avgusta održava u Bariju pa je jasno da Orlovima ovo takmičenje služi samo za razigravanje mlađih.

Srbija je tako završila vikend u Milanu sa tri poraza, pošto je prethodno izgubila i od Italije i Poljske.

Odbojkaška reprezentacija izgubila je i treći meč u milanskom "Palalidu" u tri takmičarska dana četvrtog vikenda Lige nacija, pa nije za očekivati da do kraja globalnog ligaškog dela izbori plasman na jednu od prvih pet pozicija.

U prvom izdanju novog FIVB projekta "orlovi" selektora Nikole Grbića sa skorom 11-4 izborili su "Fajnal siks" u Lilu i ostali bez osvojenog seta u mečevima sa Brazilom i Francuskom, dok će 2019. završnicu od 10. do 14. jula u Čikagu pratiti preko malih ekrana.

U petak nas je savladao domaćin Italija glatko 3:0, u subotu su momci "ginuli" u pet setova sa Poljacima i na kraju zaslužili samo bod za poraz 3:2, u nedelju nas je dokusurio rival iz sredine tabele koji će peti vikend naredne sedmice takođe dočekati sa pobedom više od nas (6-6).

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Bruno Lima i Ezekjel Palasios sa po 14 poena. U selekciji Srbije istakao se Srećko Lisinac sa deset, dok je osam upisao Dražen Luburić.

Matematički, Grbićev tim i dalje ima šanse da stigne ptoplasirane "azure", ali realnost je da je odigran poslednji pravi takmičarski duel u Ligi nacija ove godine: Argentina - Srbija 3:0 (25:17, 25:23, 25:18)!

Susret je trajao sat i 18 minuta.

Tabela posle nepotpunog četvrtog vikenda: Iran 30, Brazil 27, Rusija 26, Francuska 25, Italija 24, Poljska 19, SAD 19, Kanada 18, Argentina 16, Srbija 14, Japan 13, Australija 10, Bugarska 8, Nemačka 7, Portugalija 7, Kina 4.

"Orlovi" će sezonu završiti narednog vikenda u Sofiji gde će im rivali biti Iran, Sjedinjene Države i Bugarska, potom sledi dvonedeljna pauza, pa finale u Ilinoisu gde će biti odlučeno o novom šampionu.

Titulu brani reprezentacija Rusije, koja je u finalu savladala Francusku, dok je Amerikancima pripala bronza posle duela sa Brazilom.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar