Ел Нињо је одрадио своје...

Крај на време, пре него што постане касно! “Време када ћу изаћи на терен и нећу уживати није далеко, па сам решио то да предухитрим”, каже Шпанац.

Фудбал 23.06.2019 | 19:51
Ел Нињо је одрадио своје...
Када се осврне и погледа иза себе, Фернандо Торес ће видети освојено Светско првенство (2010) и два Европска првенства (2008, 2012) у дресу Шпаније, Лигу шампиона (2012) и Лигу Европе са Челсијем (2013), такође Лигу Европе са Атлетиком (2018).

Зато је његов одлазак у пензију изазвао много пажње, а Торес је данас одржао и званичну конференцију где је рекао збогом фудбалу барем у оној улози у којој смо га до сада гледали.

Све је то трајало више од сат времена, а Торес је објаснио због чега је одлучио да окачи копачке о клин мало раније него што су многи очекивали.

После видео снимка на коме су се виделе Торесове светле тачке из каријере, уследило је његово обраћање у коме је истакао да ће његов последњи меч бити 23. августа против Висел Кобеа за кога играју његови пријатељи Инијеста и Виља.

"Никада то нисам могао да замислим, биће то сјајан моменат, савршен моменат", рекао је Торес.

Торес има 35 година, а пробао је свима да каже због чега је рекао да је - крај.

"Имам велика очекивања од себе. Увек желим да будем искрен и да играм на нивоу на ком би требало. Познајући моје тело и слушајући га, посебно ментално, време када нећу моћи да играм на врхунском нивоу и када нећу уживати на терену није далеко. Желео сам да завршим каријеру на добар начин пре него што се то догоди", рекао је отворено Торес.

Решио је Торес да стави тачку.

"Увек сам давао све и даваћу у наредна два месеца. Осећам се поносно због свега што сам проживео, због свих тимова у којима сам играо, збо великих ривала са којима сам се суочио. Имао сам среће да играм у најбољим тимовима света".

Да ли ће се Ел Нињо поново вратити у Атлетико Мадрид?

"Сви очекују од мене да се вратим у Атлетико. Атлетико је мој живот и можда се то догоди у будућности. Морам да тренирам, да учим. Ако се вратим желим да помогнем Атлетику".

Када је упитан за будућност, Торес је истакао да ће имати улогу саветника у Сагану и ту доводити и проналазити добре шпанске играче које ће доводити у клуб.

Није одбио могућност и да буде тренер у Европи у једном моменту.

"Треба ми времена да проведем са мојом породицом и размислим о следећем кораку. Не знам да ли ћу се бавити тренирањем или менаџерским послом. Мислим да ћу студирати обе ствари и сачекати позив", рекао је Торес и додао да је Стивен Џерард најбољи играч са којим је играо у каријери.

“Увек то кажем. То је играч који је комплетирао моју игру. Моја би игра ушла у другачију димензију када би он био на терену. Биле су то невероватне године и вратио бих се у њих, макар на минут”.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар