El Ninjo je odradio svoje...

Kraj na vreme, pre nego što postane kasno! “Vreme kada ću izaći na teren i neću uživati nije daleko, pa sam rešio to da preduhitrim”, kaže Španac.

Fudbal 23.06.2019 | 19:51
El Ninjo je odradio svoje...
Kada se osvrne i pogleda iza sebe, Fernando Tores će videti osvojeno Svetsko prvenstvo (2010) i dva Evropska prvenstva (2008, 2012) u dresu Španije, Ligu šampiona (2012) i Ligu Evrope sa Čelsijem (2013), takođe Ligu Evrope sa Atletikom (2018).

Zato je njegov odlazak u penziju izazvao mnogo pažnje, a Tores je danas održao i zvaničnu konferenciju gde je rekao zbogom fudbalu barem u onoj ulozi u kojoj smo ga do sada gledali.

Sve je to trajalo više od sat vremena, a Tores je objasnio zbog čega je odlučio da okači kopačke o klin malo ranije nego što su mnogi očekivali.

Posle video snimka na kome su se videle Toresove svetle tačke iz karijere, usledilo je njegovo obraćanje u kome je istakao da će njegov poslednji meč biti 23. avgusta protiv Visel Kobea za koga igraju njegovi prijatelji Inijesta i Vilja.

"Nikada to nisam mogao da zamislim, biće to sjajan momenat, savršen momenat", rekao je Tores.

Tores ima 35 godina, a probao je svima da kaže zbog čega je rekao da je - kraj.

"Imam velika očekivanja od sebe. Uvek želim da budem iskren i da igram na nivou na kom bi trebalo. Poznajući moje telo i slušajući ga, posebno mentalno, vreme kada neću moći da igram na vrhunskom nivou i kada neću uživati na terenu nije daleko. Želeo sam da završim karijeru na dobar način pre nego što se to dogodi", rekao je otvoreno Tores.

Rešio je Tores da stavi tačku.

"Uvek sam davao sve i davaću u naredna dva meseca. Osećam se ponosno zbog svega što sam proživeo, zbog svih timova u kojima sam igrao, zbo velikih rivala sa kojima sam se suočio. Imao sam sreće da igram u najboljim timovima sveta".

Da li će se El Ninjo ponovo vratiti u Atletiko Madrid?

"Svi očekuju od mene da se vratim u Atletiko. Atletiko je moj život i možda se to dogodi u budućnosti. Moram da treniram, da učim. Ako se vratim želim da pomognem Atletiku".

Kada je upitan za budućnost, Tores je istakao da će imati ulogu savetnika u Saganu i tu dovoditi i pronalaziti dobre španske igrače koje će dovoditi u klub.

Nije odbio mogućnost i da bude trener u Evropi u jednom momentu.

"Treba mi vremena da provedem sa mojom porodicom i razmislim o sledećem koraku. Ne znam da li ću se baviti treniranjem ili menadžerskim poslom. Mislim da ću studirati obe stvari i sačekati poziv", rekao je Tores i dodao da je Stiven Džerard najbolji igrač sa kojim je igrao u karijeri.

“Uvek to kažem. To je igrač koji je kompletirao moju igru. Moja bi igra ušla u drugačiju dimenziju kada bi on bio na terenu. Bile su to neverovatne godine i vratio bih se u njih, makar na minut”.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar