Ко је очајнији: Погба, Солскјер или Перез?

Шта ће бити са Погбом?

Фудбал 17.06.2019 | 22:00
Ко је очајнији: Погба, Солскјер или Перез?
У Италији траје доминација, челници Јувентуса су изричити – Маурицио Сари мора да настави тамо гдје су стали претходници Антонио Конте и Масимилијано Алегри, али и да направи искорак у најјачем европском клупском такмичењу, а исти није ништа друго него – трофеј!

Сходно томе, ''стара дама'' под своје скуте жели да доведе звијезду холандског фудбала Матијса де Лихта, од којег се очекује да ''експлодира'' на смотри најбољих репрезентација Европе сљедеће године. Знатно би се тиме ојачала посљедња линија ''бјанко-нера'', а према наводима италијанских медија, црно-бијелу опрему могао би да задужи и везиста Адријен Рабио, који би дошао у редове италијанског шампиона као слободан играч с обзиром да му је истекла уговорна обавеза према Пари Сен Жермену.

Да ли би тај долазак значио и да торински клуб одустаје од довођења Пола Погбе из Манчестер јунајтеда? Да, тврде поједини медији на Апенинима, али француски интернационалац не жели да се преда без борбе. Наиме, британски Дејли мејл истиче да је Погба лично звао новог шефа стручног штаба Сарија да га ''извуче'' из Манчестер јунајтеда, који, под тренерском командом Оле Гунара Солсјкера, није успио да се домогне Лиге шампиона, освојивши по навијаче тима са Олд Трафорда поражавајуће шесто мјесто.

Управо би норвешки стратег и фудбалер који је као играч ''црвених ђавола'' 1999. године подигао трофеј Лиге шампиона могао да буде важна фигура кад је у питању случај Погба. Медији са Острва наводе да је Солскјер поручио руководству клуба да може да прода Погбу по највишој цијени како би се удовољило његовим захтјевима за ''нове изазове''.

Није, то, ипак, једини разлог: поред Погбе, ''очајан'' је и сам Солсјкер, који, одлуком клупских старјешина, прије свега Еда Вудворда, на располагању за трансфере овог љета има само 100 милиона фунти, те му је, свакако, циљ да продајом члана ''триколора'' подигне тај износ на прихватљивији ниво како би Манчестер јунајтед КОНАЧНО био конкурентан тимовима у врху. Можда не у борби за титулу, али, сигурно, у равноправној трци за бар четврто мјесто које би водило гдје навијачи прижељкују.

Ако би се, којим случајем, догодило да се Погба ипак не врати у Торино, из којег је отишао 2016. године, постоји и ''алтернативно рјешење'' и то у виду, ни мање ни више, него – Реал Мадрида! Шта је у питању? Ко иоле прати фудбал зна да је ''краљевски клуб'' имао сезону за заборав. Хтјело се доћи до четврте узастопне титуле шампиона Европе, али је све покварио Ајакс већ у осмини финала. У Купу краља ''галактикоси'' су стигли до полуфинала, гдје их је дочекао мрски ривал Барселона, која је тријумфовала укупним резултатом 4:1, уз 0:3 на Сантјаго Бернабеуу, а шта тек рећи за првенство, у којем је Реал Мадрид заузео тек треће мјесто, уз чак 19 бодова мање од Каталонаца.

Перез је већ засукао рукаве и представио јавности, између осталог, Луку Јовића и Едена Азара, у жељи да клубу врати сјај, а наредна мета је – Погба! Према писању портала гоал.цом, Перез би у бијелом дресу прво видио Погбу, а тек касније члана Тотенхема Кристијана Ериксена.

Остаје нам само да пратимо развој ситуације...

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар