Хонгконг: одржали лекцију свијету

Осим што су остатку света показали како се непоколебљиво треба борити за своја права, демонстранти у Хонгконку показали су и да знају шта су њихове обавезе.

Информационе технологије 20.06.2019 | 08:36
Хонгконг: одржали лекцију свијету
После новог масовног протеста, на којем је према неким наводима било више од милион људи, демонстранти су одлучили да остану и пола три ујутру очисте оно што су оставили за собом.

На фотографијама подељеним на Твитеру види се група од неколико десетина демонстраната како после масовног недељног протеста на улици скупља ђубре које је остало.

Ово није први пут да су се демонстранти у Хонгконгу латили метле, јер је и снимак од 12. јуна такође забележио сличан призор.

 Пре неки дан грађани Хонгконга показали су и велику дозу солидарности када су се усред протеста испред владиног комплекса раздвојили како би направили места за амбулантна кола.

Масовни протести у Хонгконгу избили су пре десетак дана након усвајања закона о изручивању осумичених судовима у Кини. Закон је после неколико дана демонстрација суспендован.

РТС
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

21-век-васкрсење

20.06.2019 06:50

Овако раде правне државе . Испоштују вољу својих грађана било дату кроз референдум или кроз масовне демострације. Да се то деси код нас, одмах би реаговали пандури и прекршајне пријаве, што је само показатељ у каквом облику режима живимо. Зато је Хонгконг озбиљно схваћен за разлику од Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ