Hongkong: održali lekciju svijetu

Osim što su ostatku sveta pokazali kako se nepokolebljivo treba boriti za svoja prava, demonstranti u Hongkonku pokazali su i da znaju šta su njihove obaveze.

Informacione tehnologije 20.06.2019 | 08:36
Hongkong: održali lekciju svijetu
Posle novog masovnog protesta, na kojem je prema nekim navodima bilo više od milion ljudi, demonstranti su odlučili da ostanu i pola tri ujutru očiste ono što su ostavili za sobom.

Na fotografijama podeljenim na Tviteru vidi se grupa od nekoliko desetina demonstranata kako posle masovnog nedeljnog protesta na ulici skuplja đubre koje je ostalo.

Ovo nije prvi put da su se demonstranti u Hongkongu latili metle, jer je i snimak od 12. juna takođe zabeležio sličan prizor.

 Pre neki dan građani Hongkonga pokazali su i veliku dozu solidarnosti kada su se usred protesta ispred vladinog kompleksa razdvojili kako bi napravili mesta za ambulantna kola.

Masovni protesti u Hongkongu izbili su pre desetak dana nakon usvajanja zakona o izručivanju osumičenih sudovima u Kini. Zakon je posle nekoliko dana demonstracija suspendovan.

RTS
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

21-vek-vaskrsenje

20.06.2019 08:50

Ovako rade pravne države . Ispoštuju volju svojih građana bilo datu kroz referendum ili kroz masovne demostracije. Da se to desi kod nas, odmah bi reagovali panduri i prekršajne prijave, što je samo pokazatelj u kakvom obliku režima živimo. Zato je Hongkong ozbiljno shvaćen za razliku od Republike Srpske.

ODGOVORITE