ЕП до 21: Шпанци се спасли у задњем тренутку!

Спас у последњи час: Шпанија већ спаковала кофере, Форналс је сачувао на првенству! Гол у 89. минуту за победу над Белгијом - 2:1.  Шпанац показао зашто за милионе иде у Премијер лигу! Талентовани Пабло Форналс постигао сјајан гол за победу младе репрезентације Шпаније на Европском првенству. Претходно је стрелац био и Динамовац, Дани Олмо.

Фудбал 19.06.2019 | 21:29
ЕП до 21: Шпанци се спасли у задњем тренутку!
Све су лађе већ биле потонуле. У утакмици у којој је Шпанији одговарала само победа, да је остави у игри за пролаз у финале Европског првенства, све до 89. минута било је 1:1. Белгија је вукла и себе и Црвену фурију у амбис.

Али, тај минут пре 90. донео је неописиву радост младим Шпанцима. Дани Себалос је дириговао игром током целе утакмице, делио лопте, стварао шансе, али ону најбитнију послао је када су момци с клупе већ полако почели да пакују ствари за повратак кући.

У том 89. минуту Себалос је проиграо Форналса, који је извршио сигурну егзекуцију за 2:1 ударцем са 18 метара, за победу која Шпанце и даље оставља у игри за полуфинале. Да је остало 1:1 још вечерас би били у авиону за повратак у Мадрид, па одатле куд који, на годишње одморе.

Иначе, водећи гол за Црвену фурију постигао је у 6. минуту Дани Олмо, фудбалер Динама из Загреба, нова златна кока загребачких модрих. Ипак, та радост није дуго трајала, пошто је у 24. изједначио Себастијан Борнау, момак из Андерлехта.

Наставак меча донео је фуриозне нападе Фурије. Могла је Шпанија убедљиво да води после сат времена игре, али лопта није хтела у гол, а нервоза се све више увлачила у игри младог тима. Ређале су се шансе и промашаји, Белгија је такође вребала своје прилике, јер би и њу победа вратила у живот, а бод би је једнако спаковао за повратак кући.

И онда тај 89. минут, осовина Себалос – Форналс и гол. Шпанија још живи. А, чека је Пољска у трећем колу. Јасно, без победе Црвена фурија неће стићи до полуфинала.

Вест Хем га је платио Виљареалу 28 милиона евра и тај новац ће брзо почети да му се "враћа"!

Пабло Форналс (23), офанзивни везиста младе репрезентације Шпаније, постигао је један од најлепших голова актуелног Европског првенства у Италији.

И то за победу!

ШПАНИЈА - БЕЛГИЈА 2:1 (1:1)

Форналс је у 89. минуту дотрчао са лоптом на око 18 метара од гола ривала и снажним шутем, "пуном", послао је у малу мрежу крај десне стативе. Тако је донео први тријумф својој земљи у Италији, након пораза у првом колу против домаће селекције.

Уз њега, стрелац за Шпанију био је и такође скупоцени играч Динамо Загреба Дани Олмо, који је у седмом минуту ударцем "из прве" затресао мрежу Белгије на одличну асистенцију везисте Валенсије, Карлоса Солера.

Белгијанци су успели да одговоре на то вођство, али гол дефанзивца Себастијана Борноа после прекида у 24. минуту ипак није био довољан ни за бод, иако је његов тим био веома, веома близу.

Шпанци после два кола имају три освојена бода и до 21 час су се изједначили са Италијом и Пољском, који у оквиру Групе А имају исти учинак, али уз одигран меч мање. На зачељу табеле је Белгија, без бода.

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

2. коло

Група А

Шпанија – Белгија  2:1 (1:1)
/Олмо 6, Форналс 89 – Борнау 24/

21.00:  Италија – Пољска 



Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: УЕФА

Коментари / 0

Оставите коментар