EP do 21: Španci se spasli u zadnjem trenutku!

Spas u poslednji čas: Španija već spakovala kofere, Fornals je sačuvao na prvenstvu! Gol u 89. minutu za pobedu nad Belgijom - 2:1.  Španac pokazao zašto za milione ide u Premijer ligu! Talentovani Pablo Fornals postigao sjajan gol za pobedu mlade reprezentacije Španije na Evropskom prvenstvu. Prethodno je strelac bio i Dinamovac, Dani Olmo.

Fudbal 19.06.2019 | 21:29
EP do 21: Španci se spasli u zadnjem trenutku!
Sve su lađe već bile potonule. U utakmici u kojoj je Španiji odgovarala samo pobeda, da je ostavi u igri za prolaz u finale Evropskog prvenstva, sve do 89. minuta bilo je 1:1. Belgija je vukla i sebe i Crvenu furiju u ambis.

Ali, taj minut pre 90. doneo je neopisivu radost mladim Špancima. Dani Sebalos je dirigovao igrom tokom cele utakmice, delio lopte, stvarao šanse, ali onu najbitniju poslao je kada su momci s klupe već polako počeli da pakuju stvari za povratak kući.

U tom 89. minutu Sebalos je proigrao Fornalsa, koji je izvršio sigurnu egzekuciju za 2:1 udarcem sa 18 metara, za pobedu koja Špance i dalje ostavlja u igri za polufinale. Da je ostalo 1:1 još večeras bi bili u avionu za povratak u Madrid, pa odatle kud koji, na godišnje odmore.

Inače, vodeći gol za Crvenu furiju postigao je u 6. minutu Dani Olmo, fudbaler Dinama iz Zagreba, nova zlatna koka zagrebačkih modrih. Ipak, ta radost nije dugo trajala, pošto je u 24. izjednačio Sebastijan Bornau, momak iz Anderlehta.

Nastavak meča doneo je furiozne napade Furije. Mogla je Španija ubedljivo da vodi posle sat vremena igre, ali lopta nije htela u gol, a nervoza se sve više uvlačila u igri mladog tima. Ređale su se šanse i promašaji, Belgija je takođe vrebala svoje prilike, jer bi i nju pobeda vratila u život, a bod bi je jednako spakovao za povratak kući.

I onda taj 89. minut, osovina Sebalos – Fornals i gol. Španija još živi. A, čeka je Poljska u trećem kolu. Jasno, bez pobede Crvena furija neće stići do polufinala.

Vest Hem ga je platio Viljarealu 28 miliona evra i taj novac će brzo početi da mu se "vraća"!

Pablo Fornals (23), ofanzivni vezista mlade reprezentacije Španije, postigao je jedan od najlepših golova aktuelnog Evropskog prvenstva u Italiji.

I to za pobedu!

ŠPANIJA - BELGIJA 2:1 (1:1)

Fornals je u 89. minutu dotrčao sa loptom na oko 18 metara od gola rivala i snažnim šutem, "punom", poslao je u malu mrežu kraj desne stative. Tako je doneo prvi trijumf svojoj zemlji u Italiji, nakon poraza u prvom kolu protiv domaće selekcije.

Uz njega, strelac za Španiju bio je i takođe skupoceni igrač Dinamo Zagreba Dani Olmo, koji je u sedmom minutu udarcem "iz prve" zatresao mrežu Belgije na odličnu asistenciju veziste Valensije, Karlosa Solera.

Belgijanci su uspeli da odgovore na to vođstvo, ali gol defanzivca Sebastijana Bornoa posle prekida u 24. minutu ipak nije bio dovoljan ni za bod, iako je njegov tim bio veoma, veoma blizu.

Španci posle dva kola imaju tri osvojena boda i do 21 čas su se izjednačili sa Italijom i Poljskom, koji u okviru Grupe A imaju isti učinak, ali uz odigran meč manje. Na začelju tabele je Belgija, bez boda.

EVROPSKO PRVENSTVO

2. kolo

Grupa A

Španija – Belgija  2:1 (1:1)
/Olmo 6, Fornals 89 – Bornau 24/

21.00:  Italija – Poljska 



Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: UEFA

Komentari / 0

Ostavite komentar