Тринкијери кипти од бијеса!

Све што кажем биће употребљено против мене! Систем не ваља! Нисам спреман кад неко лаже! Тренер Партизана под јаким емоцијама после пораза од Црвене звезде.

Кошарка 17.06.2019 | 22:10
Тринкијери кипти од бијеса!
Бесан као рис деловао је Андреа Тринкијери по окончању финалне серије плеј-офа Кошаркашке лиге Србије. Срџбу због изгубљеног финала усмерио је ка судијама, не окривљујући их искључиво за грешку у последњем нападу Црвене звезде и корацима Билија Берона који нису свирани, већ, оцена је стратега Партизана, током целе серије.

„Честитам Звезди на победи. Добила нас је на индивидуални квалитет. Серија је трајала седам дана, а као да се играло 70 година. Доста сам научио о кошарци у том периоду“, почео је опрезно италијански стручњак пре него што је говорио конкретније.

Разуме се, у центру пажње је завршни напад и продор Берона.

„Били су кораци. Била би мајсторица. Моји играчи и наши навијачи су заслужили пету утакмицу, али је неће бити. Лако је посути сва го... на судије. Није им лако. Нису свирали кораке. Погрешили су и пре тога, систем не ваља. Шта да радим? Могу о корацима да причам десет година. Више грешака је било у првој утакмици. Сигурно је ту нешто труло, али шта сад? Предати се...“

Тринкијери мало шта замера својим играчима.

„Морамо да будемо храбрији. Бити партизановац значи бити храбрији. Изгубили смо, али нисмо поражени. Извукли смо оно што смо имали и оно што нисмо. Нешто нам је фалило, али то нису му... и срце“.

А кад је већ поменуо први меч, на шта је конкретно мислио?

„Ја сам искључен, а судија је рекао неистину. Свира искључење, иако сам се после прве техницке окренуо и отишао. То је цео свет видео. Спреман сам на све, али кад неко лаже и изврће реалност, за то нисам спреман“.

Објаснио је шта је мислио под констатацијом да „систем не ваља“.

„Знате како кажу у САД, све сто кажем биће употребљено против мене. Не бих сад о томе, јер ме боли лаж. Нећу да причам о томе, нисам спреман“.

Партизан је уложио званичну жалбу на исход меча, зобг корака Билија Берона, али...

„Шта да очекујем“, слеже раменима Андреа Тринкијери, уверавајћи да нема потребе да се прича о бњеговом статусу иако је јесенас потписао уговор на три године. „Није тренутак за то. Још ме боли ово. Дао сам све сто сам имао за овај клуб поштено и поносно“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар