Јовељић, Терзић, Купусовић...

Звезда живи од продаје младих играча, њихов одлазак је најбезболнији. . .  Спортски директор црвено-белих Митар Мркела каже да разуме навијаче.

Фудбал 17.06.2019 | 22:30
Јовељић, Терзић, Купусовић...
Ситуација је таква већ годинама. Највећи приход Црвене звезде и Партизана долази од продаје младих играча, па се неретко дешава да дечаци који су једна загребали први тим већ оду из клуба на понуду иностраних клубова. Црвена звезда је овог лета продала Дејана Јовељића у Ајнтрахт за 4.000.000 евра, Алексу Терзића у Фјорентину за 1.500.000, а Његош Купусовић ће на позајмицу у немачки Ауе. Немци могу да га откупе за 1.000.000 евра.

Дакле, Звезда у џепу има већ 5.500.000 евра, а још 1.000.000 на чекању.

Са финансијске тачке то је исплативо за црвено-беле који су наставили традицију зараде на младим играчима, али многи навијачи са друге стране имају примедбу што ти момци који су до јуче играли омладинску Лигу шампиона нису оставили дубљи траг.

Спортски директор Митар Мркела говорио је за Информер о овој теми.

"Сви знају да Звезда живи од продаје играча, а највећу цену на тржишту имају управо млади фудбалери и за њих има највише понуда. Враћамо дугове, Звезда мора да живи. Улажемо у инфраструктуру како бисмо били нормалан, модеран, европски клуб. И то је један од разлога што продајемо играче", рекао је Мркела за Информер.

Мркела разуме навијаче и њихову тачку гледишта.

"Могу да се ставим у положај навијача јер сам и ја навијач и увек ми је жао када неко одлази из клуба, али Звездина деца још нису фудбалери који могу да носе клуб у резултатском смислу и њихова продаја је најбезболнија. Потребно је време да стасају, најбољи пример је Лука Јовић. Потребно је време, а ми немамо тај луксуз јер се резултати траже одмах".

Поред продаје младих играча, Црвена звезда мора да ради и на довођењу фудбалера и оснаживању актуелног састава. То зависи и од одлазака, објашњава Мркела.

“За неке играче имамо конкретне и писмене понуде, али не могу да откривам имена док не буде званично. Што се долазака тиче, они зависе од одлазака. Имамо већ неке играче са којима смо се договорили, али неће нас они довека чекати, па је увек недоумица да ли некога довести пре продаје”, рекао је Мрклела за Информер.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар