Читав свијет чека Торонто на трону, али...

. . . Голден Стејт би то да спречи! 

Кошарка 10.06.2019 | 21:27
Читав свијет чека Торонто на трону, али...
Хоћемо ли током ноћи добити 20. шампиона у историји НБА лиге? 

Кошаркаши Торонто Репторса имају огромну прилику да заседну на кошаркашки трон и на сјајан начин заврше ову сезону. Кавај Ленард и његови саиграчи имају 3-1 у серији, те три меч-лопте од којих ће две бити на њиховом паркету.

Ноћас нас очекује права лудница у Торонту чији су навијачи у врликом броју путовали и у Оукленд. Тамо су Репторси уписали две победе, те искористили неповољно здравствено стање Вориорса. Клеј Томпсон је пропустио трећу утакмицу у којој Голден Стејт није имао готово никакве шансе, а Кевина Дуранта и даље нема у екипи. Није јасно хоће ли Дурант вечерас играти, и даље је упитан за утакмицу, али чини се да ће ипак стиснути зубе и играти. Хоће ли то помоћи Ратницима, остаје да видимо, али сигурно је да је Голден Стејт и те како боља екипа с њим на паркету.

Било би неправедно вођство Торонта приписати искључиво здравственом стању играча Голден Стејта. Истина је да су Репторси искористили све што им је понуђено, али је исто тако истина да су одиграли одлично. Кавај Ленард изгледа као најбољи играч на терену, а тренер Ник Нурс је добио доста од свих осталих играча – Кајл Лаури, Фред Ванвлит и Дени Грин играју добро на бековским позицијама, Паскал Сјакам својом енергијом и ефикасношћу растерећује Ленарда, а Марк Гасол и Серж Ибака свима чувају леђа под кошем. Све у свему, ако Торонто дође до прстена, јасно ће бити да су га они освојили, а не да га је Голден Стејт изгубио.

Није да Кавај Ленард има много избора. Најбољи играч Торонта једноставно мора одрадити утакмицу на највишем нивоу ако жели да донесе историјску титулу у Канаду. Без обзира што су његови саиграчи одрадили добре утакмице у овој серији, он је ипак највећа звезда и очекујемо да ће лопта често бити у његовим рукама. А, с обзиром на учинак у целом плеј-офу – 31,1 поен, 9,1 скокова, 3,9 асистенција, 49,8% шута те 39,1% за три, јасно је зашто играмо на 'више'.

Серж Ибака има занимљив плеј-оф. Шпански центар конгоанских корена игра топло-хладно и тешко је прогнозирати како ће изгледати на паркету, а иако се у серији против Вориорса, а посебно у прошлој утакмици, наметнуо као важно оружје и могао би и ноћас добити већу минутажу, исплати се играти на 'мање' скокова у његовом случају. Ибака је у овој серији једном имао више од пет скокова и јасно је да то није његова примарна улога. Да су блокаде у питању, онда би се замислили. Овако... Играјте на 'мање'.

Демаркус Казинс је имао 'лабудову песму' у другој утакмици серије. Убацио је центар Вориорса 11 поена, те имао 10 скокова и шест асистенција у за сада јединој победи Голден Стејта у серији и чинило се да ће моћи помоћи својој екипи у походу на нови прстен. Но, већ у следећој утакмици се видело да је тај учинак био заваравање, да Казинс ни близу није играч каквог смо некада гледали у Сакраменту. Није добар у нападу, није активан у одбрани, а довољно је било видети да је у трећој утакмици више минута добио Ендрју Богут. Како се у прошлој утакмици на паркет вратио Кевон Луни, тако је јасно да ће Стив Кер ноћас Казинсакористити минимално, а могли би се нашалити – и мање од тога. Неће Казинс добити много простора, нити ће бити учинковит у томе што добије. Ова опклада нам се чини највећим зицером дана.

Хоће ли Кевин Дурант играти и ако хоће, како ће изгледати? Може ли Клеј Томпсон одиграти ноћас као у прошлој утакмици? Хоће ли се Дрејмонд Грин пробудити? Може ли Голден Стејт добити велике минуте од 'помоћног особља'? То су питања на које Стив Кер тражи одговоре, али једно је готово па сигурно – Стеф Кари ће одиграти своје. Иако није у свакој утакмици био на потпуној шутерској висини, у овој серији, као и у оној против Портланда, нас је подсетио на то колико је добар играч и колико је увек спреман да пружи највише када је то најпотребније.

НБА - ФИНАЛЕ

03.00: Торонто - Голден Стејт /3:1 у серији/

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар