Егзодус у Реалу: Зидан "прецртао" 13 фудбалера!

Неуспешна сезона за "краљевски клуб" обично значи да у следећој мењају све из корена. И имају опасан план за то. . .

Фудбал 10.06.2019 | 22:30
Егзодус у Реалу: Зидан "прецртао" 13 фудбалера!
Реал Мадрид је потрошио већ 260 милиона евра на четири појачања - и ту није крај!

Како преноси шпански лист "АС", поред већ придошлих Едера Милитаоа (Порто, 50 милиона), Родриго (Сантос, 45), Лука Јовић (Франкфурт, 65) и Еден Азар (Челси, 100), на стадион "Сантјаго Бернабеуу" ће доћи још најмање један новајлија...

То је требало да буде Ферлан Менди (Лион, 50), али се већ данима чека да Реал Мадрид потврди трансфер, па су се појавиле "теорије завере" да су се окренули другом фудбалеру.

Није у питању боље решење за позицију левог бека на којој Менди игра, него се појавила опција да већ у овом прелазном року доведу Килијана Мбапеа из Пари сен Жермена, пошто је млади Француз изразио незадовољство развојем у овом клубу.

А његова замена већ је спремна у виду Антоана Гризмана који напушта Атлетико.

Јасно је одмах да би за Мбапеа морали да издвоје и четири пута већу суму за Мендија, а то за собом повлачи и "распродају" у Мадриду, која је већ била неопходна после оваквог захвата.

"АС" преноси да је Зинедин Зидан доставио председнику Флорентину Перезу списак од 13 фудбалера који су слободни да промене средину овог лета, а у Реалу се надају да ће финансијске извештаје како-тако "испеглати" зарадом од њих.

Због оволиког трошка им прети финансијски фер-плеј, што значи да ће "краљевски клуб" неке од играча продати и "испод цене", а на трансфер листи су следећа имена:

Кејлор Навас, Хесус Ваљехо, Серхио Регилон, Тео Ернандез, Маркос Љоренте, Лукас Силва, Дани Себаљос, Матео Ковачић, Џејмс Родригез, Маријано Дијаз, Раул де Томас, Борха Мајорал и најскупљи од свих - Гарет Бејл.

Не знамо да ли ће Реал Мадрид успети да прода све ове фудбалере, али је јасно да желе да промене "костур" читавог тима за наредну сезону која не сме да личи на тек завршену.

Проблем за њих је што су играчи којих желе да се одрекну они са високим примањима на којима не могу да добију новац који су већ уложили у њих, па ће тако продаја Гарета Бејла бити највећи изазов - то више није фудбалер који је на толико добром гласу као када је долазио из Тотенхема.

Компликована ситуација је и са Џејмсом Родригезом, кога желе Наполи и Јувентус, док ће бити занимљиво видети и где ће завршити Матео Ковачић.

Бурно лето очекује Реал Мадрид и нове "галактикосе"!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар