Egzodus u Realu: Zidan "precrtao" 13 fudbalera!

Neuspešna sezona za "kraljevski klub" obično znači da u sledećoj menjaju sve iz korena. I imaju opasan plan za to. . .

Fudbal 10.06.2019 | 22:30
Egzodus u Realu: Zidan "precrtao" 13 fudbalera!
Real Madrid je potrošio već 260 miliona evra na četiri pojačanja - i tu nije kraj!

Kako prenosi španski list "AS", pored već pridošlih Edera Militaoa (Porto, 50 miliona), Rodrigo (Santos, 45), Luka Jović (Frankfurt, 65) i Eden Azar (Čelsi, 100), na stadion "Santjago Bernabeuu" će doći još najmanje jedan novajlija...

To je trebalo da bude Ferlan Mendi (Lion, 50), ali se već danima čeka da Real Madrid potvrdi transfer, pa su se pojavile "teorije zavere" da su se okrenuli drugom fudbaleru.

Nije u pitanju bolje rešenje za poziciju levog beka na kojoj Mendi igra, nego se pojavila opcija da već u ovom prelaznom roku dovedu Kilijana Mbapea iz Pari sen Žermena, pošto je mladi Francuz izrazio nezadovoljstvo razvojem u ovom klubu.

A njegova zamena već je spremna u vidu Antoana Grizmana koji napušta Atletiko.

Jasno je odmah da bi za Mbapea morali da izdvoje i četiri puta veću sumu za Mendija, a to za sobom povlači i "rasprodaju" u Madridu, koja je već bila neophodna posle ovakvog zahvata.

"AS" prenosi da je Zinedin Zidan dostavio predsedniku Florentinu Perezu spisak od 13 fudbalera koji su slobodni da promene sredinu ovog leta, a u Realu se nadaju da će finansijske izveštaje kako-tako "ispeglati" zaradom od njih.

Zbog ovolikog troška im preti finansijski fer-plej, što znači da će "kraljevski klub" neke od igrača prodati i "ispod cene", a na transfer listi su sledeća imena:

Kejlor Navas, Hesus Valjeho, Serhio Regilon, Teo Ernandez, Markos Ljorente, Lukas Silva, Dani Sebaljos, Mateo Kovačić, Džejms Rodrigez, Marijano Dijaz, Raul de Tomas, Borha Majoral i najskuplji od svih - Garet Bejl.

Ne znamo da li će Real Madrid uspeti da proda sve ove fudbalere, ali je jasno da žele da promene "kostur" čitavog tima za narednu sezonu koja ne sme da liči na tek završenu.

Problem za njih je što su igrači kojih žele da se odreknu oni sa visokim primanjima na kojima ne mogu da dobiju novac koji su već uložili u njih, pa će tako prodaja Gareta Bejla biti najveći izazov - to više nije fudbaler koji je na toliko dobrom glasu kao kada je dolazio iz Totenhema.

Komplikovana situacija je i sa Džejmsom Rodrigezom, koga žele Napoli i Juventus, dok će biti zanimljivo videti i gde će završiti Mateo Kovačić.

Burno leto očekuje Real Madrid i nove "galaktikose"!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar