"Посебан мотив је то што играмо у Београду!"

Ватерполо репрезентативац Србије Милан Алексић пред финални турнир Светске лиге рекао је да ће његовом тиму велики мотив бити и то што се игра у Београду.

Остали спортови 10.06.2019 | 19:33
"Посебан мотив је то што играмо у Београду!"
Завршни турнир одржаће се од 18. до 23. јуна на отвореном базену СЦ "Ташмајдан".

"Ове године турнир Светске лиге има посебан значај за нас, доноси квалификације за Олимпијске игре и то је мотив више. Посебна мотивација нам је то што играмо у Београду и да даћемо све од себе да не разочарамо нашу публику", рекао је Алексић Тањугу.

Српска репрезентација је најуспешнија селекција у Светској лиги, јер је чак 11 пута освајала ово такмицење, а ове године на завршном туниру играће у Б групи заједно са Хрватском, Аустралијом и Казахстаном.

У групи А такмичиће се Шпанија, Мађарска, Јапан и Канада.

"Биће тешко јер је систем такав да се у шест дана игра шест утакмица. С друга стране, то није ништа ново за нас или нешто са чим се раније нисмо сусретали. Сигуран да ће селектор и играчи, мислим на нас старије, наћи начина да се максимално припремимо и будемо потпуно спремни за турнир. У то уопште не сумњам", рекао играч мађарског Солнока.

Изабраници Дејана Савића на завршни турнир Светске лиге долазе после Европа купа, на којем су заузели тек шесто место.

"Европа куп нам резултатски није значио, јер смо се свакако квалификовали за турнир Светске лиге. Оно што је добро из тих лоших резултата у Загребу, јесте што смо у правом моменту могли да видимо, првенствено селектор, где "шкрипи" и које ствари треба прилагодити и поправити. Можда је то била опомена у правом моменту", рекао је Алексић.

Ватерполисти Србије освојили су трофеје на свим такмчењима која постоје, а како актуелни европски и олимпијски шампиони проналазе мотив, Алексић је објаснио:

"Увек изнова треба себе мотивисати, тражити нове мотиве и циљеве. Искрено, ако играч нема мотива и не може да буде концентрисан да игра за репрезентацију, ако не можее да жртвује један велики део годишњег одмора репрезентацији, не треба ни да буде ту. Засад нам добро иде, сви смо мотивисани. Спремни смо да играмо за репрезнетацију докле год се будемо одазивали, значи да имамо мотива и амбиција".

Алексић је говорио какав значај има то што ће играти на Ташмајдану.

"Таш има велику ватерполо традицију, много важних утакмица је одиграно тамо. Много пута је била фантастична атмосфера и увек је лепо тамо играти. У последње време на Ташу нисмо имали много репрезнтативних утакмица, а радујем се што ће мо играти на отвореном базену", рекао је Алексић и додао да очекује велику подршку домаћин навијача.

"Сваки пут кад смо играли у Београду, навијачи су били фантастични. Бодрили су нам и у моментима када није ишло. Надам се да ћемо и овај пут успети да им се одужимио", закључио је Алексић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар