Шамар ФИБА-и и савезу!

Ђорђевићев Виртус изабрао Еврокуп! Освајач ФИБА Лиге шампиона следеће сезоне, упркос обећању, неће играти у том такмичењу. Та одлука каља углед Италије, сматра председник националног кошаркашког савеза.

Кошарка 10.06.2019 | 18:55
Шамар ФИБА-и и савезу!
Виртус из Болоње, који са клупе предводи селектор Србије Александар Ђорђевић, одлучио је да следеће сезоне наступа у Еврокупу.

Та одлука представља велико изненађење, али је и дигла велику прашину у Италији, будући да су челници Виртуса после освајања трофеја ФИБА Лиге шампиона дали обећање да ће наступати у том такмичењу и у сезони 2019/2020.

''Разочаран сам и тужан. Виртус је поништавањем уговора да наступи у Лиги шампиона ошамарио и ФИБА и Кошаркашку федерацију Италије. Тим из Болоње се пре годину дана вратио у елитно друштво на нашу иницијативу. Успех у Лиги шампиона уновчили су наградом од милион долара, а сада желе да пређу за други сто, упркос потписаном уговору и да баце љагу на наш савез", рекао је љутито за "Газету дело спорт" председник Кошаркашког савеза Италије Ђани Петрући.

Он је додао да ће због потеза Виртуса морати да направи радикалан потез.

"Заокрет Виртуса ставља наш савез у веома непријатан положај, због чега ћу већ следеће недеље сазвати ванредну седницу како би се размотрило повлачење кандидатуре за домаћина групе следећег Еуробаскета", додао је Петрући.

Италијанском кошаркашком савезу руке су практично "везане".

"Ми не можемо ништа да предузмемо против инцидентних потеза клубова. И нећу ништа питати Виртус, јер су они ти који се питају. Али би ФИБА требало да размисли како да заштити себе", напоменуо је председник Кошаркашког савеза Италије.

Виртус је освојио трофеј ФИБА Лиге шампиона почетком маја, пошто је на завршном турниру у Антверпену у финалу савладао Тенерифе (73:61).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар