Šamar FIBA-i i savezu!

Đorđevićev Virtus izabrao Evrokup! Osvajač FIBA Lige šampiona sledeće sezone, uprkos obećanju, neće igrati u tom takmičenju. Ta odluka kalja ugled Italije, smatra predsednik nacionalnog košarkaškog saveza.

Košarka 10.06.2019 | 18:55
Šamar FIBA-i i savezu!
Virtus iz Bolonje, koji sa klupe predvodi selektor Srbije Aleksandar Đorđević, odlučio je da sledeće sezone nastupa u Evrokupu.

Ta odluka predstavlja veliko iznenađenje, ali je i digla veliku prašinu u Italiji, budući da su čelnici Virtusa posle osvajanja trofeja FIBA Lige šampiona dali obećanje da će nastupati u tom takmičenju i u sezoni 2019/2020.

''Razočaran sam i tužan. Virtus je poništavanjem ugovora da nastupi u Ligi šampiona ošamario i FIBA i Košarkašku federaciju Italije. Tim iz Bolonje se pre godinu dana vratio u elitno društvo na našu inicijativu. Uspeh u Ligi šampiona unovčili su nagradom od milion dolara, a sada žele da pređu za drugi sto, uprkos potpisanom ugovoru i da bace ljagu na naš savez", rekao je ljutito za "Gazetu delo sport" predsednik Košarkaškog saveza Italije Đani Petrući.

On je dodao da će zbog poteza Virtusa morati da napravi radikalan potez.

"Zaokret Virtusa stavlja naš savez u veoma neprijatan položaj, zbog čega ću već sledeće nedelje sazvati vanrednu sednicu kako bi se razmotrilo povlačenje kandidature za domaćina grupe sledećeg Eurobasketa", dodao je Petrući.

Italijanskom košarkaškom savezu ruke su praktično "vezane".

"Mi ne možemo ništa da preduzmemo protiv incidentnih poteza klubova. I neću ništa pitati Virtus, jer su oni ti koji se pitaju. Ali bi FIBA trebalo da razmisli kako da zaštiti sebe", napomenuo je predsednik Košarkaškog saveza Italije.

Virtus je osvojio trofej FIBA Lige šampiona početkom maja, pošto je na završnom turniru u Antverpenu u finalu savladao Tenerife (73:61).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar