Лактање за позивиницу Евролиге! Гдје је ту Партизан?

Литванцима Ритас испред Партизана, пријавила се и Цедевита Олимпија! Албин пласман отворио велику трку за последње место у елити.

Кошарка 10.06.2019 | 20:49
Лактање за позивиницу Евролиге! Гдје је ту Партизан?
Велика трка за специјалну позивницу Евролиге за наредну сезону постаје сваким даном све жешћа. Како је Алба изборила на терену прилику да игра најесен у елитном европском купу, тиме је отворила врата заинтересованим клубовима да се боре за то последње место. И на тим вратима је настала тотална гунгула!

Како пишу литвански новинари данас, позивајући се на изворе из Лијетувос Ритаса, њихов клуб је први фаворит да добије позивницу. Тврде да је такав сигнал добијен из врха Евролиге и да је Ритасу једини прави конкурент Партизан, али да црно-беле коче дугови.

С друге стране, председник црно-белих Остоја Мијаиловић је на питање о специјалној позивници Евролиге рекао:

„Могу да говорим оно што је моје мишљење, а не могу да причам о ономе у шта ни сам нисам сигуран. То што је Партизан требало да уради - ми смо стварно све урадили. Организовали смо инфраструктуру, поставили финансијску стабилност, позиционирали клуб на најбољи могући начин да буде уз раме великих клубова. Али постоје и други па и они имају шансу”.

А из Хрватске стиже ексклузивна вест: фузионисана Цедевита Олимпија кренула је у битку за позивницу Евролиге! Новоформирани клуб, настао спајањем два АБА лигаша, жели да се одмах докопа места у европској елити, које му је, и као Олимпији и као Цедевити, годинама измицало.

Како пише Германијак, клуб има подршку Атлантик групе, која жели да преко њега још јаче рекламира своје брендове на европском тржишту, па је спремна да са спонзорством од 8.000.000 евра испуни финансијски захтев УЛЕБ-а. Ипак, признају и у Љубљани, односно Загребу, да је реалније да у тој намери успеју за годину дана, за сезону 2020/2021, мада ће покушати да је дограбе и сада.

Зна се одраније да место у Евролиги желе да добију и руски Уникс, турска Дарушафака, подгоричка Будућност... Трка је отворена и све се више захуктава како се време за одлуку челника такмичења ближи.

А борд Евролиге ће име клуба којег ће помиловати Талија саопштити тек када се заврше сва државна првенства у Европи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар