Laktanje za pozivinicu Evrolige! Gdje je tu Partizan?

Litvancima Ritas ispred Partizana, prijavila se i Cedevita Olimpija! Albin plasman otvorio veliku trku za poslednje mesto u eliti.

Košarka 10.06.2019 | 20:49
Laktanje za pozivinicu Evrolige! Gdje je tu Partizan?
Velika trka za specijalnu pozivnicu Evrolige za narednu sezonu postaje svakim danom sve žešća. Kako je Alba izborila na terenu priliku da igra najesen u elitnom evropskom kupu, time je otvorila vrata zainteresovanim klubovima da se bore za to poslednje mesto. I na tim vratima je nastala totalna gungula!

Kako pišu litvanski novinari danas, pozivajući se na izvore iz Lijetuvos Ritasa, njihov klub je prvi favorit da dobije pozivnicu. Tvrde da je takav signal dobijen iz vrha Evrolige i da je Ritasu jedini pravi konkurent Partizan, ali da crno-bele koče dugovi.

S druge strane, predsednik crno-belih Ostoja Mijailović je na pitanje o specijalnoj pozivnici Evrolige rekao:

„Mogu da govorim ono što je moje mišljenje, a ne mogu da pričam o onome u šta ni sam nisam siguran. To što je Partizan trebalo da uradi - mi smo stvarno sve uradili. Organizovali smo infrastrukturu, postavili finansijsku stabilnost, pozicionirali klub na najbolji mogući način da bude uz rame velikih klubova. Ali postoje i drugi pa i oni imaju šansu”.

A iz Hrvatske stiže ekskluzivna vest: fuzionisana Cedevita Olimpija krenula je u bitku za pozivnicu Evrolige! Novoformirani klub, nastao spajanjem dva ABA ligaša, želi da se odmah dokopa mesta u evropskoj eliti, koje mu je, i kao Olimpiji i kao Cedeviti, godinama izmicalo.

Kako piše Germanijak, klub ima podršku Atlantik grupe, koja želi da preko njega još jače reklamira svoje brendove na evropskom tržištu, pa je spremna da sa sponzorstvom od 8.000.000 evra ispuni finansijski zahtev ULEB-a. Ipak, priznaju i u Ljubljani, odnosno Zagrebu, da je realnije da u toj nameri uspeju za godinu dana, za sezonu 2020/2021, mada će pokušati da je dograbe i sada.

Zna se odranije da mesto u Evroligi žele da dobiju i ruski Uniks, turska Darušafaka, podgorička Budućnost... Trka je otvorena i sve se više zahuktava kako se vreme za odluku čelnika takmičenja bliži.

A bord Evrolige će ime kluba kojeg će pomilovati Talija saopštiti tek kada se završe sva državna prvenstva u Evropi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar