Интервју: Лионел Меси - опширно и отворено...

Био је Лео, што није тако често случај, расположен за причу у великом интервјуу који је дао за аргентински Фокс Спортс. . .

Фудбал 01.06.2019 | 23:00
Интервју: Лионел Меси - опширно и отворено...
Нећете често видети Лионела Месија да је расположен за разговор са медијима, да је расположен да дуго и опширно, а посебно отворено, одговара на бројна питања везана за Барселону, репрезентацију Аргентине, приватан живот и Кристијана Роналда.

Али, у интервјуу за Фокс Спортс је било нешто налик томе. Све наравно у овкиру најаве за турнир Копа Америка.

"Не желим да се пензионишем тако што нисам ништа освојио са Аргентином. Наставићу да покушавам, посрћем и устанем поново да се борим за свој сан. Не желим да остане на осећају да се то није догодило и да су прилике прошле поред нас", рекао је Меси.

Како Меси гледа на фигуру Пепа Гвардиоле?

"Пеп је био јединствен учитељ за мене, он је тренер који може да предвиди све што се догађа у игри".

Бивши саиграчи? Више не игра са Инијестом и Ћавијем...

"Недостају ми њих двојица, знали смо да ћемо победити без обзира на то против кога играмо".

Какав је однос Месија са Нејмаром?

"Он је феномен. И даље разговарамо, имамо и WхатсАпп групу, Луис Суарез, Нејмар и ја. Зове се нешто везано за Јужноамериканце, тако нешто".

Многима би било занимљиво да чују шта Меси има да каже на одлазак Кристијана Роналда из Примере.

"Када је почела сезона ја сам рекао, а у Мадриду су неки били љути због тога, иако је истина... Како може да ти не недостаје играч као он који да 50 голова у сезони и то се догодило Мадриду. Као што би се десило било ком другом тиму који би Кристијано напустио. Наравно да недостаје Примери, зато што најбољи чине такмичење компетентним".

Барселона је ове сезоне у Лиги шампиона имала онај тежак пораз од Ливерпула...

"Нисмо имали среће са тим у Ливерпулу, направили смо много грешака, они су то искористили и били испред нас у приступу и у жељи".

Открио је Меси да се сада другачије бори са поразима.

"Када се Тијаго родио схватио сам да су приоритети другачији и да то више нису резултати утакмица. Порази боле, али се са њима носим на другачији начин. Јако боли када се изгуби, али одем онда кући, видим децу и супругу и то ме орасположи. Раније сам знао да дођем и закључам се, нисам хтео да гледам ТВ нити да једем. Сада имам обавезу да будем за столом. И даље патим, само се сада са тим борим на другачији начин".

Меси има 31 годину, али страст за фудбалом га не напушта.

"Оног дана када се не будем забављао док играм фудбал, нећу га ни играти више. Уживам у тренинзима и утакмицама као када са био дечак".

Да ли воли да гледа снимке својих утакмица или наступа у медијима?

"Не волим. Нисам од оних који гледају, мало се посрамим када видим себе на телевизији. Не волим да гледам ни репризе утакмица, оставим себе са сликом коју сам оставио у глави, шта сам проживео у сваком моменту, у свакој акцији".

Како се Лео и његови саиграчи носе са критикама?

"Људи гледају како репрезентација Аргентине редовно бива убијена коментарима у којима се прича како се играчи презиру. Убију тако сваког играча и људе укључене у репрезентацију. Траже смену генерација. Истина је да је промена требало да буде направљена. У праву су када кажу да је требало да им се јавимо у Кордоби, али обезбеђење није било адекватно. Понекад траже ствари које не можемо да учинимо. Трудимо се да се побринемо за све који нам дају подршку, дајемо све што можемо".

Да ли ћемо гледати Месија на Светском првенству у Катару 2022. године?

"Не знам да ли ћу играти у Катару. Бог ће одлучити да ли ми је то дато или није. Тренутно се осећам одлично, веома добро физички, имам скоро 32 године и не знам како ће се ствари развијати. Много ствари може да се догоди, надам се да нећу имати неке теже повреде", рекао је Меси.

О животу у Барселони...

"Могу да водим нормалан живот, одведем децу у школу са супругом и покупим их. Деца имају много пријатеља, имамо лепу школску родитељску групу, познајем многе од родитеља моје деце, а супуга је у групи на друштвеним мрежама".

Како је изгледало када је Лионел Меси био дечак?

"Мој сан је увек био да будем фудбалер. Да играм у првој лиги за Њуелс. Живот ме је одвео другим путем, али одувек сам сањао да будем професионални играч фудбала. Отишао сам са 13 година и ништа ми није недостајало јер се Барселона опходила према мени спектакуларно. Али, свакако није било лако оставити све и отићи. Са 15 сам био у Барселони Б. Браћа су ми била у Аргентини, није било лако бити одвојен од породице. Решио сам да останем".

Шта ће Меси радити после фудбала?

"Помало се плашим тога шта ће бити после фудбала. Немам ништа на памети. Волим ово као дете. Увек сам играо фудбал. Увек ми је живот био везан за фудбал. Тренинг, одмор. Када будем кући нећу знати шта да радим, а то је није нимало лако".

Да ли ће бити можда тренер?

"У принципу не видим себе као тренера".

Да ли ће се Меси вратити у Аргентину да ту заврши каријеру?

"Мој сан као детета је био да заиграм за Њуелс чији сам навијач. Нешто је и даље остало у мени, али не знам да ли ће се то догодити. Има ту много фактора. Имам породицу, зависи од моје деце. Тијаго има јако добру групу пријатеља и то не желим да покварим. У шали сам му рекао да идемо у Аргентину и он ми је рекао да не жели да иде. Има своје друштво од треће године".

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кум

01.06.2019 22:56

Бог отац, Бог син, Бог дух свети... Бог је на небу а Меси на земљи! Свака цаст Роналдињу,Роналду,Фигу,Зидану.. али Меси је оно воце сто роди једном у 30 година.

ОДГОВОРИТЕ