Intervju: Lionel Mesi - opširno i otvoreno...

Bio je Leo, što nije tako često slučaj, raspoložen za priču u velikom intervjuu koji je dao za argentinski Foks Sports. . .

Fudbal 01.06.2019 | 23:00
Intervju: Lionel Mesi - opširno i otvoreno...
Nećete često videti Lionela Mesija da je raspoložen za razgovor sa medijima, da je raspoložen da dugo i opširno, a posebno otvoreno, odgovara na brojna pitanja vezana za Barselonu, reprezentaciju Argentine, privatan život i Kristijana Ronalda.

Ali, u intervjuu za Foks Sports je bilo nešto nalik tome. Sve naravno u ovkiru najave za turnir Kopa Amerika.

"Ne želim da se penzionišem tako što nisam ništa osvojio sa Argentinom. Nastaviću da pokušavam, posrćem i ustanem ponovo da se borim za svoj san. Ne želim da ostane na osećaju da se to nije dogodilo i da su prilike prošle pored nas", rekao je Mesi.

Kako Mesi gleda na figuru Pepa Gvardiole?

"Pep je bio jedinstven učitelj za mene, on je trener koji može da predvidi sve što se događa u igri".

Bivši saigrači? Više ne igra sa Inijestom i Ćavijem...

"Nedostaju mi njih dvojica, znali smo da ćemo pobediti bez obzira na to protiv koga igramo".

Kakav je odnos Mesija sa Nejmarom?

"On je fenomen. I dalje razgovaramo, imamo i WhatsApp grupu, Luis Suarez, Nejmar i ja. Zove se nešto vezano za Južnoamerikance, tako nešto".

Mnogima bi bilo zanimljivo da čuju šta Mesi ima da kaže na odlazak Kristijana Ronalda iz Primere.

"Kada je počela sezona ja sam rekao, a u Madridu su neki bili ljuti zbog toga, iako je istina... Kako može da ti ne nedostaje igrač kao on koji da 50 golova u sezoni i to se dogodilo Madridu. Kao što bi se desilo bilo kom drugom timu koji bi Kristijano napustio. Naravno da nedostaje Primeri, zato što najbolji čine takmičenje kompetentnim".

Barselona je ove sezone u Ligi šampiona imala onaj težak poraz od Liverpula...

"Nismo imali sreće sa tim u Liverpulu, napravili smo mnogo grešaka, oni su to iskoristili i bili ispred nas u pristupu i u želji".

Otkrio je Mesi da se sada drugačije bori sa porazima.

"Kada se Tijago rodio shvatio sam da su prioriteti drugačiji i da to više nisu rezultati utakmica. Porazi bole, ali se sa njima nosim na drugačiji način. Jako boli kada se izgubi, ali odem onda kući, vidim decu i suprugu i to me oraspoloži. Ranije sam znao da dođem i zaključam se, nisam hteo da gledam TV niti da jedem. Sada imam obavezu da budem za stolom. I dalje patim, samo se sada sa tim borim na drugačiji način".

Mesi ima 31 godinu, ali strast za fudbalom ga ne napušta.

"Onog dana kada se ne budem zabavljao dok igram fudbal, neću ga ni igrati više. Uživam u treninzima i utakmicama kao kada sa bio dečak".

Da li voli da gleda snimke svojih utakmica ili nastupa u medijima?

"Ne volim. Nisam od onih koji gledaju, malo se posramim kada vidim sebe na televiziji. Ne volim da gledam ni reprize utakmica, ostavim sebe sa slikom koju sam ostavio u glavi, šta sam proživeo u svakom momentu, u svakoj akciji".

Kako se Leo i njegovi saigrači nose sa kritikama?

"Ljudi gledaju kako reprezentacija Argentine redovno biva ubijena komentarima u kojima se priča kako se igrači preziru. Ubiju tako svakog igrača i ljude uključene u reprezentaciju. Traže smenu generacija. Istina je da je promena trebalo da bude napravljena. U pravu su kada kažu da je trebalo da im se javimo u Kordobi, ali obezbeđenje nije bilo adekvatno. Ponekad traže stvari koje ne možemo da učinimo. Trudimo se da se pobrinemo za sve koji nam daju podršku, dajemo sve što možemo".

Da li ćemo gledati Mesija na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine?

"Ne znam da li ću igrati u Kataru. Bog će odlučiti da li mi je to dato ili nije. Trenutno se osećam odlično, veoma dobro fizički, imam skoro 32 godine i ne znam kako će se stvari razvijati. Mnogo stvari može da se dogodi, nadam se da neću imati neke teže povrede", rekao je Mesi.

O životu u Barseloni...

"Mogu da vodim normalan život, odvedem decu u školu sa suprugom i pokupim ih. Deca imaju mnogo prijatelja, imamo lepu školsku roditeljsku grupu, poznajem mnoge od roditelja moje dece, a supuga je u grupi na društvenim mrežama".

Kako je izgledalo kada je Lionel Mesi bio dečak?

"Moj san je uvek bio da budem fudbaler. Da igram u prvoj ligi za Njuels. Život me je odveo drugim putem, ali oduvek sam sanjao da budem profesionalni igrač fudbala. Otišao sam sa 13 godina i ništa mi nije nedostajalo jer se Barselona ophodila prema meni spektakularno. Ali, svakako nije bilo lako ostaviti sve i otići. Sa 15 sam bio u Barseloni B. Braća su mi bila u Argentini, nije bilo lako biti odvojen od porodice. Rešio sam da ostanem".

Šta će Mesi raditi posle fudbala?

"Pomalo se plašim toga šta će biti posle fudbala. Nemam ništa na pameti. Volim ovo kao dete. Uvek sam igrao fudbal. Uvek mi je život bio vezan za fudbal. Trening, odmor. Kada budem kući neću znati šta da radim, a to je nije nimalo lako".

Da li će biti možda trener?

"U principu ne vidim sebe kao trenera".

Da li će se Mesi vratiti u Argentinu da tu završi karijeru?

"Moj san kao deteta je bio da zaigram za Njuels čiji sam navijač. Nešto je i dalje ostalo u meni, ali ne znam da li će se to dogoditi. Ima tu mnogo faktora. Imam porodicu, zavisi od moje dece. Tijago ima jako dobru grupu prijatelja i to ne želim da pokvarim. U šali sam mu rekao da idemo u Argentinu i on mi je rekao da ne želi da ide. Ima svoje društvo od treće godine".

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kum

01.06.2019 22:56

Bog otac, Bog sin, Bog duh sveti... Bog je na nebu a Mesi na zemlji! Svaka cast Ronaldinju,Ronaldu,Figu,Zidanu.. ali Mesi je ono voce sto rodi jednom u 30 godina.

ODGOVORITE