"Златна палма" за филм „Паразит“

На 72. филмском фестивалу у Кану тријумфовао је филм „Паразит“ јужнокорејског редитеља Бонг Џон-хоа. Гран-при припао је остварењу „Атлантикс“, француско-сенегалске редитељке Мати Диоп. Најбољи глумци Антонио Бандерас и Емили Бичам.

Забава 27.05.2019 | 10:18
"Златна палма" за филм „Паразит“
Жири 72. канског фестивала, на чијем је челу био мексички редитељ Алехандро Гонсалес Ињариту, највишим оценама је оценио остварење Паразит, црну комедију која се бави класним питањем у савременој Кореји. Бонг Џон-хо је први редитељ из те земље који је добио Златну палму на фестивалу у Кану, пренео је АП.

Друго признање по важности на Канском фестивалу, Гран-при, добио је филм Атлантик, који је режирала Францускиња сенегалског порекла Мати Диоп.

Диопова је и прва жена афричког порекла која се нашла у такмичарској конкуренцију остварења у Кану, преноси АП.
Браћа из Белгије Жан Пјер и Лик Дарден награђени су за режију филма Млади Ахмед, који се бави радикализацијом адолесцената.

Награду за најбољу мушку улогу добио је Антонио Бандерас за улогу у филму Педра Алмодовара Бол и слава, а признање за најбољу женску улогу припало је Емили Бичам за улогу у филму Мали Џо редитељке Џесике Хоснер.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар