"Zlatna palma" za film „Parazit“

Na 72. filmskom festivalu u Kanu trijumfovao je film „Parazit“ južnokorejskog reditelja Bong Džon-hoa. Gran-pri pripao je ostvarenju „Atlantiks“, francusko-senegalske rediteljke Mati Diop. Najbolji glumci Antonio Banderas i Emili Bičam.

Zabava 27.05.2019 | 10:18
"Zlatna palma" za film „Parazit“
Žiri 72. kanskog festivala, na čijem je čelu bio meksički reditelj Alehandro Gonsales Injaritu, najvišim ocenama je ocenio ostvarenje Parazit, crnu komediju koja se bavi klasnim pitanjem u savremenoj Koreji. Bong Džon-ho je prvi reditelj iz te zemlje koji je dobio Zlatnu palmu na festivalu u Kanu, preneo je AP.

Drugo priznanje po važnosti na Kanskom festivalu, Gran-pri, dobio je film Atlantik, koji je režirala Francuskinja senegalskog porekla Mati Diop.

Diopova je i prva žena afričkog porekla koja se našla u takmičarskoj konkurenciju ostvarenja u Kanu, prenosi AP.
Braća iz Belgije Žan Pjer i Lik Darden nagrađeni su za režiju filma Mladi Ahmed, koji se bavi radikalizacijom adolescenata.

Nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Antonio Banderas za ulogu u filmu Pedra Almodovara Bol i slava, a priznanje za najbolju žensku ulogu pripalo je Emili Bičam za ulogu u filmu Mali Džo rediteljke Džesike Hosner.

RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar