Куп за "спас сезоне" или за "дуплу круну"!

Фудбалери Партизана и Црвене звезде састају се у финалу купа Србије од 19 часова на стадиону Рајко Митић.

Фудбал 23.05.2019 | 16:16
Куп за "спас сезоне" или за "дуплу круну"!
Фудбалски "вечити" дерби смо ове сезоне гледали три пута и на та три меча смо видели укупно седам голова, два ремија (оба резултатом 1:1), и једну победу Црвене звезде, са 2:1.

Црвена звезда после 12 година има шансу да се "окити" са оба домаћа трофеја, док су црно-бели у прилици да спасу сезону освојивши трофеј Купа, пошто су у Суперлиги Србије после много проблема завршили на трећој позицији.

За разлику од Партизана, Црвена звезда је урадила много тога позитивног ове сезоне. Доминацију су црвено-бели потврдили титулом, а иза њих су и добре утакмице у Лиги шампиона. Са те стране "домаћини" могу да буду много растерећенији него "гости".

Црвена звезда је у својој историји 24 пута освојила Куп, док је Партизану та част припала 15 пута.

Финале Купа Србије биће последња утакмица Саше Илића у дресу Партизана и капитен "парног ваљка" ће дефинитивно желети да се победом и освојеним трофејем опрости од црно-белог дреса и професионалног фудбала.

Иначе, голом Саше Илића је већ један дерби меч у финалу купа решен, а било је то пре читавих 18 година.



Још један херој српског фудбала ће након ове сезоне "окачити копачке о клин", а то је капитен Црвене звезде, Ненад Милијаш. Као и његов колега–ривал, Саша Илић, и Милијаш је био стрелац у финалу Купа Србије.

Финале Купа Србије можете пратити у директном преносу на О2 телевизији и ТВ Аренаспорт од 19 часова.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар