Радник спреман за Европу, ако тако одлучи ФС БиХ!

Директор бијељинског Радника, Небојша Томић, није желио превише да коментарише евентуални наступ у европским такмичењима док Другостепена комисија Фудбалског савеза Босне и Херцеговине не донесе коначну одлуку.

Фудбал 23.05.2019 | 13:57
Радник спреман за Европу, ако тако одлучи ФС БиХ!
Пред крај сезоне у Премијер лиги БиХ, све је јасно што се тиче трофеја које је супериорно освојило Сарајево, али постоји још непознаница кад је у питању испадање из првенства, као и ко ће од клубова заиграти у европским такмичењима.

Иако су ГОШК и Крупа по табели већ преселили у нижи ранг, а Зрињски, Широки Бријег и Жељезничар осигурали квалификације за Лигу Европе, Првостепена комисија за лиценцирање је својим одлукама све довела у питање.

Наиме, Слобода, Челик и Крупа нису добили лиценцу за такмичење у Премијер лиги БиХ, а Жељо право да наступи у Европи. У Крупи су раније за МОНДО истакли да ће тај проблем бити ријешен јер је у питању само замјена вјештачке траве, док су са "Грбавице" послали жалбу и очекују да ће бити уважена.

Због свега тога Небојша Томић, директор Радника, који би уколико Жељо "извиси" за лиценцу стекао право наступа у међународним такмичењима, није желио превише да коментарише цијелу ситуацију.

"Не бих да испадне да вршим притисак на Другостепену комисију ФС БиХ јер нису донијели коначну одлуку, па не могу да коментаришем. Али, ако неко није испунио своје законом прописане обавезе, ми смо спремни да заузмемо њихове позиције, под условом да то докажемо на терену и будемо бољи од Младости, која ће такође имати прилику", изјавио је Томић за наш портал.

Радник је пропустио да на травнатом терену овјери пласман у међународна такмичења у посљедње три утакмице против Зрињског (1:1), Жеље (0:1) и Широког Бријега (2:1).

"Стварно су у тим утакмицама пресудиле нијансе. Спортска срећа је била на страни ривала а и понеке дискутабилне одлуке судија, па нисмо успјели да освојимо сва три бода у Мостару или барем бод против плавих на Градском стадиону у Бијељини".

ЖИЖОВИЋ МИ ЈЕ РЕКАО ДА ОСТАЈЕ

Шеф струке Сембераца Младен Жижовић се у посљедње вријеме у медијима довео у везу са клупом Зрињског, под условом да актуелни тренер "племића" Блаж Слишковић оде у Кину. 

"Причао сам са нашим шефом, рекао ми је док је год предсједник бијељинског клуба Младен Крстајић, он неће напустити тим", подвукао је директор Радника.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар