Репторси се не предају - серија на почетку, 2:2!

"Бакси" су заустављени и на другом гостовању, па је Торонто после две везане победе постао равномеран кандидат за финале.  Идемо испочетка! Торонто изједначио на 2:2 против Милвокија.

Кошарка 22.05.2019 | 10:20
Репторси се не предају - серија на почетку, 2:2!
Како је Милвоки завршио серију против Бостона и почео је против Торонта чинило се да нико на Истоку не може да их заустави на путу ка коначном обрачуну са Голден Стејтом.

Међутим, ветар у леђа од домаће публике у Канади који су добили Репторси прво им је омогућио да изађу као победници драматичног меча после два продужетка (118:112), а онда и да у ноћи између уторка и среде изједначе резултат у серији и врате је "на почетак".

Репторси су показали моћ на свом паркету и славили 120:102 (65:55) у мечу у ком су пресудили детаљи попут промашених слободних бацања Адетокунба.

Занимљиво је да је након једног певач Дрејк направио "шоу" у дворани, где се практично смејао Грку, а то је додатно "потпалило" атмосферу у дворани, можда и додатно помогло Торонту да заврши започето против Бакса.

За разлику од претходних мечева Милвоки је имао лош допринос клупе, тако да Ерсан Иљасова (7), Џорџ Хил (5) и Малком Брогдон (4) нису били одлучујући фактор за госте.

Јанис Адетокунбо је "испоручио" 25 поена, 10 скокова и пет асистенција (9/17), док је најбољи стрелац екипе био Крис Мидлтон са 30 поена, шест скокова и седам асистенција. Нису се нарочито истакли Брук Лопез (11п и 1ск) и Ерик Бледсо (5п).

У саставу Торонта "прва виолина" био је Кајл Лаури са 25 поена, пет скокова и шест асистенција док га је Кавај Ленард пратио са 19 поена и седам скокова, уз мању повреду ноге.

Одличну партију пружило је и Норман Пауел са клупе забележивши 18 поена, док су високи играчи Марк Гасол и Серж Ибака били убедљиви на својим позицијама и постигли по 17 поена, за направљену разлику у односу на Баксе.

Серија се сада сели у Висконсин где ће у ноћи између четвртка на петак Милвоки бити домаћин и покушати да се "освети" Торонту за овај пораз.

У финалу плеј-офа победника чека Голден Стејт који је "пометлао" Портланд (4:0).



Идемо из почетка. Торонто је дочекао Милвоки у четвртој утакмици финала Источне конференције и Репторси су успели да се врате, изједначе на 2:2 у серији и победе са 120:102. Био је тим из Торонта под притиском, поражен је у прва два меча, али је сада резултат поравнат.

Милвоки се држао у првој четвртини, али је у другој деоници Торонто појачао и ту направио разлику коју гост до краја није успео да стигне. На полувремену је било 65:54, а до краја је Торонто успео да одржи предност па и да је повећа за сигуран тријумф.

Најбоља ствар по Торонто је то што је имао шест расположених играча који су меч завршили са двоцифреним учинком. Најефикаснији је био Кајл Лаури са 25 поена, пет скокова и шест асистенција. Пратио га је Кавај Ленард са 19 поена и седам скокова и чак четири украдене лопте и две блокаде. Поен мање је убацио Норман Паувел, а Марк Гасол је додао 17, колико и Серж Ибака.

Била је то разноврсна игра Репторса, много играча је било укључено и све је то довело до релативно лаке победе домаћина. Милвоки није имао допринос играча са клупе који су дали 23 поена, наспрам 48 Торонтових играча са клупе. Да је ту баланс био мањи можда би Бакси имали неке шансе.

И Милвоки је имао своје адуте, али их је једноставно било мање него што је то случај у Торонту. Крис Мидлтоње убацио 30 поена, и имао шест скокова и седам асистенција, док је Јанис Адетокунбо додао 25 поена и 10 скокова из пет асистенција. Још је само Никола Миротић био двоцифрен са 11 датих поена и то је све када су Бакси у питању. Премало је то за нешто више од оваквог пораза.

Имао је чак Адетокунбо добар нападачки учинак у поређењу са досадашњим окршајима, али ни то није помогло Милвокију који је сада у ситуацији да после 2:0 има 2:2 и мора што пре да повуче ручну јер су му кола кренула низбрдо.

"Одрадили су одличан посао у одбрани, али и ми морамо да играмо боље и да реализујемо боље шансе. Нећемо изгубити самопоуздање", рекао је Адетокунбо после утакмице, зна и он да би следећа утакмица могла да буде критична за његов тим.





НБА - РЕЗУЛТАТИ

Торонто - Милвоки 120:102
/Лаури 25 - Мидлтон 30/

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар