Reptorsi se ne predaju - serija na početku, 2:2!

"Baksi" su zaustavljeni i na drugom gostovanju, pa je Toronto posle dve vezane pobede postao ravnomeran kandidat za finale.  Idemo ispočetka! Toronto izjednačio na 2:2 protiv Milvokija.

Košarka 22.05.2019 | 10:20
Reptorsi se ne predaju - serija na početku, 2:2!
Kako je Milvoki završio seriju protiv Bostona i počeo je protiv Toronta činilo se da niko na Istoku ne može da ih zaustavi na putu ka konačnom obračunu sa Golden Stejtom.

Međutim, vetar u leđa od domaće publike u Kanadi koji su dobili Reptorsi prvo im je omogućio da izađu kao pobednici dramatičnog meča posle dva produžetka (118:112), a onda i da u noći između utorka i srede izjednače rezultat u seriji i vrate je "na početak".

Reptorsi su pokazali moć na svom parketu i slavili 120:102 (65:55) u meču u kom su presudili detalji poput promašenih slobodnih bacanja Adetokunba.

Zanimljivo je da je nakon jednog pevač Drejk napravio "šou" u dvorani, gde se praktično smejao Grku, a to je dodatno "potpalilo" atmosferu u dvorani, možda i dodatno pomoglo Torontu da završi započeto protiv Baksa.

Za razliku od prethodnih mečeva Milvoki je imao loš doprinos klupe, tako da Ersan Iljasova (7), Džordž Hil (5) i Malkom Brogdon (4) nisu bili odlučujući faktor za goste.

Janis Adetokunbo je "isporučio" 25 poena, 10 skokova i pet asistencija (9/17), dok je najbolji strelac ekipe bio Kris Midlton sa 30 poena, šest skokova i sedam asistencija. Nisu se naročito istakli Bruk Lopez (11p i 1sk) i Erik Bledso (5p).

U sastavu Toronta "prva violina" bio je Kajl Lauri sa 25 poena, pet skokova i šest asistencija dok ga je Kavaj Lenard pratio sa 19 poena i sedam skokova, uz manju povredu noge.

Odličnu partiju pružilo je i Norman Pauel sa klupe zabeleživši 18 poena, dok su visoki igrači Mark Gasol i Serž Ibaka bili ubedljivi na svojim pozicijama i postigli po 17 poena, za napravljenu razliku u odnosu na Bakse.

Serija se sada seli u Viskonsin gde će u noći između četvrtka na petak Milvoki biti domaćin i pokušati da se "osveti" Torontu za ovaj poraz.

U finalu plej-ofa pobednika čeka Golden Stejt koji je "pometlao" Portland (4:0).



Idemo iz početka. Toronto je dočekao Milvoki u četvrtoj utakmici finala Istočne konferencije i Reptorsi su uspeli da se vrate, izjednače na 2:2 u seriji i pobede sa 120:102. Bio je tim iz Toronta pod pritiskom, poražen je u prva dva meča, ali je sada rezultat poravnat.

Milvoki se držao u prvoj četvrtini, ali je u drugoj deonici Toronto pojačao i tu napravio razliku koju gost do kraja nije uspeo da stigne. Na poluvremenu je bilo 65:54, a do kraja je Toronto uspeo da održi prednost pa i da je poveća za siguran trijumf.

Najbolja stvar po Toronto je to što je imao šest raspoloženih igrača koji su meč završili sa dvocifrenim učinkom. Najefikasniji je bio Kajl Lauri sa 25 poena, pet skokova i šest asistencija. Pratio ga je Kavaj Lenard sa 19 poena i sedam skokova i čak četiri ukradene lopte i dve blokade. Poen manje je ubacio Norman Pauvel, a Mark Gasol je dodao 17, koliko i Serž Ibaka.

Bila je to raznovrsna igra Reptorsa, mnogo igrača je bilo uključeno i sve je to dovelo do relativno lake pobede domaćina. Milvoki nije imao doprinos igrača sa klupe koji su dali 23 poena, naspram 48 Torontovih igrača sa klupe. Da je tu balans bio manji možda bi Baksi imali neke šanse.

I Milvoki je imao svoje adute, ali ih je jednostavno bilo manje nego što je to slučaj u Torontu. Kris Midltonje ubacio 30 poena, i imao šest skokova i sedam asistencija, dok je Janis Adetokunbo dodao 25 poena i 10 skokova iz pet asistencija. Još je samo Nikola Mirotić bio dvocifren sa 11 datih poena i to je sve kada su Baksi u pitanju. Premalo je to za nešto više od ovakvog poraza.

Imao je čak Adetokunbo dobar napadački učinak u poređenju sa dosadašnjim okršajima, ali ni to nije pomoglo Milvokiju koji je sada u situaciji da posle 2:0 ima 2:2 i mora što pre da povuče ručnu jer su mu kola krenula nizbrdo.

"Odradili su odličan posao u odbrani, ali i mi moramo da igramo bolje i da realizujemo bolje šanse. Nećemo izgubiti samopouzdanje", rekao je Adetokunbo posle utakmice, zna i on da bi sledeća utakmica mogla da bude kritična za njegov tim.





NBA - REZULTATI

Toronto - Milvoki 120:102
/Lauri 25 - Midlton 30/

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar