СЛС: Врањанци и Земун "из 2 у 1"!

Динамо експресно преокренуо резултат у дуелу са Спартаком, док је Немања Томић донео Земуну бодове против Радника. Бачка последња!

Фудбал 11.05.2019 | 19:10
СЛС: Врањанци и Земун "из 2 у 1"!
Четири клуба бориће се у последњем колу плеј-аута Суперлиге да избегну испадање из елитног ранга српског фудбала: Рад, Динамо Врање, Земун и Бачка!

У најповољнијој позицији је Рад, који је у Шапцу ремизирао са Мачвом, а наредне недеље дочекује Земун, док је најтеже Бачкој, која је шест минута пре краја капитулирала на гостовању Вождовцу и можда јој ни победа над Динамом из Врања на стадиону "Станко Малетин Вава" неће бити довољна да се спаси.

На полувремену се "црно писало" екипама Динама и Земуна, које су код куће губиле по 0:1 од безбрижног Спартака, односно Радника.

Међутим, у наставку тих утакмица брзо је дошло до преокрета, након чега више није било промена резултата и домаћини су победама од по 2:1 значајно поправили своје шансе за опстанак.

Бодове Врањанцима донели су Грк Лефтерис Матсукас и искусни штопер Данијел Гашић, док је радост Земунцима донео Немања Томић, некадашњи првотимац Партизана.

Подсећамо да две екипе директно испадају из Суперлиге, док шестопласирана на мини-табели иде у бараж са победником доигравања у Првој лиги Србије.

Резултати 36. кола:

Динамо Врање - Спартак 2:1 (0:1)
/Матсукас 48, Гашић 51 - Марчић 34/

Вождовац - Бачка 1:0 (0:0)
/Арсић 84/

Мачва - Рад 0:0

Земун - Радник 2:1 (0:1)
/Томић 50, 63 - Кричак 29/

ТРЕНУТНА ТАБЕЛА: Радник 25, Мачва 25, Вождовац 25, Спартак 24, Рад 22, Динамо 20 (бараж), Земун 20, Бачка 18 (испадање).

ПАРОВИ ПОСЛЕДЊЕГ КОЛА (19. мај): Бачка - Динамо, Рад - Земун, Радник - Мачва, Спартак - Вождовац.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар