SLS: Vranjanci i Zemun "iz 2 u 1"!

Dinamo ekspresno preokrenuo rezultat u duelu sa Spartakom, dok je Nemanja Tomić doneo Zemunu bodove protiv Radnika. Bačka poslednja!

Fudbal 11.05.2019 | 19:10
SLS: Vranjanci i Zemun "iz 2 u 1"!
Četiri kluba boriće se u poslednjem kolu plej-auta Superlige da izbegnu ispadanje iz elitnog ranga srpskog fudbala: Rad, Dinamo Vranje, Zemun i Bačka!

U najpovoljnijoj poziciji je Rad, koji je u Šapcu remizirao sa Mačvom, a naredne nedelje dočekuje Zemun, dok je najteže Bačkoj, koja je šest minuta pre kraja kapitulirala na gostovanju Voždovcu i možda joj ni pobeda nad Dinamom iz Vranja na stadionu "Stanko Maletin Vava" neće biti dovoljna da se spasi.

Na poluvremenu se "crno pisalo" ekipama Dinama i Zemuna, koje su kod kuće gubile po 0:1 od bezbrižnog Spartaka, odnosno Radnika.

Međutim, u nastavku tih utakmica brzo je došlo do preokreta, nakon čega više nije bilo promena rezultata i domaćini su pobedama od po 2:1 značajno popravili svoje šanse za opstanak.

Bodove Vranjancima doneli su Grk Lefteris Matsukas i iskusni štoper Danijel Gašić, dok je radost Zemuncima doneo Nemanja Tomić, nekadašnji prvotimac Partizana.

Podsećamo da dve ekipe direktno ispadaju iz Superlige, dok šestoplasirana na mini-tabeli ide u baraž sa pobednikom doigravanja u Prvoj ligi Srbije.

Rezultati 36. kola:

Dinamo Vranje - Spartak 2:1 (0:1)
/Matsukas 48, Gašić 51 - Marčić 34/

Voždovac - Bačka 1:0 (0:0)
/Arsić 84/

Mačva - Rad 0:0

Zemun - Radnik 2:1 (0:1)
/Tomić 50, 63 - Kričak 29/

TRENUTNA TABELA: Radnik 25, Mačva 25, Voždovac 25, Spartak 24, Rad 22, Dinamo 20 (baraž), Zemun 20, Bačka 18 (ispadanje).

PAROVI POSLEDNJEG KOLA (19. maj): Bačka - Dinamo, Rad - Zemun, Radnik - Mačva, Spartak - Voždovac.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar