Плеј-оф: Вила из пепела, до прага Вемблија!

Хурихејн и Абрахам за четири минута поништили Двајта Гејла! Славље екипе Дина Смита у првој утакмици полуфинала плеј-офа - 2:1.

Фудбал 11.05.2019 | 17:02
Плеј-оф: Вила из пепела, до прага Вемблија!
Квалитетан фудбал и лепршаве акције нећете видети у плеј-офу за промоцију у Премијер лигу, али су велика борба, често туча на терену, и понеки спектакуларан гол - загарантовани. Све то виђено је и на Вила Парку, где је домаћа Астон Вила у дербију Бирмингема савладала Вест Бромвич Албион са 2:1 и стекла минималну предност пред реванш који је на програму у уторак на Хоторнсу.

Гости су испустили предност на овом мечу, којуз су стекли голом упорног, али превише несмотреног Двајта Гејла у 16. минуту. Сјајни нападач је у другом полувремену "пуцао у ноге" свом тиму, пошто је зарадио две јавне опомене, па ће састав Џејмса Шена бити лишен његове помоћи у коначном обрачуну за одлазак на Вембли.

Играчи Астон Виле дуго нису имали праву идеју на који би начин могли да угрозе гол Сема Џонстона, а онда је одигран прави напад у 76. минуту. Џек Грилиш је тада на десној страни казненог простора гостију привукао чак тројицу играча на себе, уочио самог Хурихејна који је реаковао фантастично и пројектилом из прве нанео ударац гостима.

Домаћин је искористио тренутак великог психолошког пада противника, али и надахнуће у свом тиму. Само четири минуа након гола Грилиш је поново одрадио најважнији посао, преварио је Кирана Гибса, који је закаснио са стартом и поткачио га по ногама, па судија Грем Скот није имао дилему. Одговорност са беле тачке преузео је Тами Абрахам и наставио тамо где је стао пре повреде и постигао 26 гол у овој сезони.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар