Plej-of: Vila iz pepela, do praga Vemblija!

Hurihejn i Abraham za četiri minuta poništili Dvajta Gejla! Slavlje ekipe Dina Smita u prvoj utakmici polufinala plej-ofa - 2:1.

Fudbal 11.05.2019 | 17:02
Plej-of: Vila iz pepela, do praga Vemblija!
Kvalitetan fudbal i lepršave akcije nećete videti u plej-ofu za promociju u Premijer ligu, ali su velika borba, često tuča na terenu, i poneki spektakularan gol - zagarantovani. Sve to viđeno je i na Vila Parku, gde je domaća Aston Vila u derbiju Birmingema savladala Vest Bromvič Albion sa 2:1 i stekla minimalnu prednost pred revanš koji je na programu u utorak na Hotornsu.

Gosti su ispustili prednost na ovom meču, kojuz su stekli golom upornog, ali previše nesmotrenog Dvajta Gejla u 16. minutu. Sjajni napadač je u drugom poluvremenu "pucao u noge" svom timu, pošto je zaradio dve javne opomene, pa će sastav Džejmsa Šena biti lišen njegove pomoći u konačnom obračunu za odlazak na Vembli.

Igrači Aston Vile dugo nisu imali pravu ideju na koji bi način mogli da ugroze gol Sema Džonstona, a onda je odigran pravi napad u 76. minutu. Džek Griliš je tada na desnoj strani kaznenog prostora gostiju privukao čak trojicu igrača na sebe, uočio samog Hurihejna koji je reakovao fantastično i projektilom iz prve naneo udarac gostima.

Domaćin je iskoristio trenutak velikog psihološkog pada protivnika, ali i nadahnuće u svom timu. Samo četiri minua nakon gola Griliš je ponovo odradio najvažniji posao, prevario je Kirana Gibsa, koji je zakasnio sa startom i potkačio ga po nogama, pa sudija Grem Skot nije imao dilemu. Odgovornost sa bele tačke preuzeo je Tami Abraham i nastavio tamo gde je stao pre povrede i postigao 26 gol u ovoj sezoni.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar