СП у хокеју: Домаћин на леденом испиту...

Словаци су јуче савладали САД, али ће вечерас против Финске морати да дају све од себе не би ли уопште сањали о изненађењу.  Хокејашка елита у Словачкој јури свјетско злато.  Свјетско првенство у хокеју на леду, на којем учествује 16 репрезентација, почело је јуче у Словачкој. Швеђани, који бране титулу освојену прошле године, доживјели дебакл на старту.

Остали спортови 11.05.2019 | 14:49
СП у хокеју: Домаћин на леденом испиту...
Светско првенство у хокеју на леду, 82. по реду које је јуче отворено у Словачкој наставља се данас када је на програму шест утакмица, а за ову малу бет-анализзу издвојићемо само четири поподневна сусрета.

Од 16.15 часова играју се два меча у којима су фаворити јасни. Јер Летонија је далеко боља од Аустрије, а тек Немачка од Велике Британије... Аустријанци су се тек пробили у елиту и циљ им је да у групном делу такмичења остварен барем једну победу, али њу очекују против Италије, док ће у осталим мечевима у Групи Б са Русијом, Чешком Републиком, Швајцарском, Норвешком и Летонијом скупљати искуство.

Што се тиче другог сусрета, Британци ће тешко и до гола, а камоли победе, те верујемо у убедљив тријумф Панцера.

У вечерњем термину, од 20.15 часова домаћи тим, након јучерашње победе над САД од 4:1 пун елана иде на фаворизовану Финску. Словаци, уколико мисле нешто да ураде, морају да се ослоне на јачи део еwкипе, а то је одбрана, те зато овде не треба очекивати пуно голова. Финси су иначе јуче, првог дана такмичења које траје до 26. овог месеца савладали увек прејаку Канаду са 3:1.

За крај једна сигуризза, а то је победа Чешке над Норвешком. Такође, овде би могло бити доста погодака. Екипа коју са клупе предводи селектор Милош Риха, и која је јуче савладала Шведску са 5:2 пуна је врхунских играча и из НХЛ-а и из КХЛ-а тако да би овде могло да пршти.

На Свјетском првенству у хокеју на леду, које је јуче почело у Словачкој и трајаће до 26. маја, учествује 16 репрезентација подијељених у двије групе, а титулу освојену прошле године у Данској бране хокејаши Шведске.

Мечеви ће бити играни у два града, Кошицама (група А) и Братислави (група Б), а по четири најбоље селекције из обје групе избориће пласман у четвртфинале. Најслабије пласиране репрезентације из сваке групе мораће у нижи ранг (Дивизију А1).

Првог дана турнира одиграна су два хокејашка класика.

У групи А Финска је у Кошицама савладала Канаду 3:1, док су актуелни шампиони Швеђани у Б групи поражени од Чешке 2:5.

Идентичним резултатом Русија је у Братислави славила против Норвешке, док је у групи А одигран и меч између Словачке и САД.

Домаћин је славио 4:1 против америчке селекције, која и на овом првенству свијета наступа у "шареном" саставу, без играча који играју завршницу НХЛ плеј-офа.



ГРУПА А (Кошице) - 1. КОЛО:

Финска - Канада 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
САД - Словачка 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

ТАБЕЛА: Словачка 3, Финска 3, Њемачка (-1) 0, Данска (-1) 0, Француска (-1) 0, Велика Британија (-1) 0, Канада 0, САД 0.

ГРУПА Б (Братислава) - 1. КОЛО:

Русија - Норвешка 5:2 (2:0, 2:0, 1:2)
Чешка - Шведска 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)

ТАБЕЛА: Русија 3, Чешка 3, Швајцарска (-1) 0, Летонија (-1) 0, Аустрија (-1) 0, Италија (-1) 0, Шведска 0, Норвешка 0.

Свјетско првенство биће настављено данас мечевима другог кола.

У групи А састају се Данска - Француска, Њемачка - Велика Британија и Словачка - Финска, док у Б групи играју Швајцарска - Италија, Летонија - Аустрија и Норвешка - Чешка.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар