Офарбали шаховску таблу у центру БЛ

Најмлађи парламентарац Српске Драшко Станивуковић, јутрос је, заједно са Младима демократског прогреса Бања Лука (МДП), офарбао шаховска поља у центру Бањалуке која служе за разоноду пензионерима и другим љубитељима ове игре.  

Република Српска 08.05.2019 | 11:48
Офарбали шаховску таблу у центру БЛ
- Давно сам обећао да ћу ово урадити и предао захтјев у Градску управу, али одговора није било. Међутим, то није разлог да своје своје обећање не испуним, да ми то не урадимо и не завршимо до краја. Ово је простор који чини центар града, а ако нису у стању да уреде простор удаљен педесетак метара око Градске управе, шта да очекујемо у Рамићима, Куљанима, Драгочају, Чокорским пољима и другим удаљенијим мјестима? Својим средствима , али прије свега нашим радом и жељом да уљепшамо овај простор спровели смо ову активност, рекао је Станивуковић.

Станивуковић је најавио да ту неће стати:

- Градска управа се налази у центру највећег града Републике Српске, а около је већина тога неуређено. Шта ће видјети ти туристи о којима градоначелник брине више него о нашим грађанима?, истакао је Станивуковић и најавио низ сличних активности и акција попут ове, које ће на јасан начин показати колико се ствари може уредити у Бањалуци, а за шта је потребна само воља!

- Око Градске управе има најмање 5 бандера на којима сијалице не раде. То јесте ситница, али показује немар власти. И те сијалице ћемо ми да замијенимо, ово је само почетак. Ако хоћемо да промијенимо свијет, прво треба да почнемо од спремања сопственог кревета, затим дворишта. Почиње се од ситница, а то важи и за наш град. Наша жеља и циљ је да у сваком погледу уредимо Бањалуку. За почетак, вријеме је за велико чишћење (око) Градске управе, закључује Станивуковић.