Шта каже Тадићев менаџер - гдје ће он?!

Тадићев менаџер: Да ли мислите да морам да нудим некоме играча као што је Душан? Милош Маленовић демантовао да је репрезентативца Србије понудио Реал Мадриду, и најавио да нема разговора о наредним корацима у наредном периоду, најважнијем у Тадићевој каријери.

Фудбал 07.05.2019 | 13:45
Шта каже Тадићев менаџер - гдје ће он?!
Експлозија Душана Тадића у дресу Ајакса ове сезоне изазвала је лавину интересовања медија из свих европских земаља за репрезентативца Србије. Неки покушавају да одгнонетну како то да Тадић није овако блистао у Премијер лиге, неки се баве статистиком, стављајући 30-годишњег везисту уз раме Лионела Месија по броју голова и асистенција, а заједничко им је да се сви труде да сазнају где ће мађионичар из Бачке Тополе играти од предстојећег лета.

Није тајна да су Кинези слали издашне понуде у Амстердам, као што није тајна ни да Тадићу одлазак на Далеки Исток није претерано изазован. А на списак заинтересованих за довођење Србина уписани су Милан, Интер, Манчестер Сити, Јувентус, Бајерн... па чак и Реал Мадрид. Шпанска Марка је, наиме, писала да је, одмах по завршетку четвртфиналног меча Лиге шампиона у којем је Тадић растурио још увек актуелног шампиона Европе и одиграо утакмицу каријере, српски офанзивац нуђен Флорентину Перезу. Ту последњу информацију Милош Маленовић, Тадићев менаџер, оштро демантује.

„Не, не... Хајде да будемо реални, да ли мислите да морам да било коме нудим играча као што је Душан? Ситуација је потпуно обрнута, велики број клубова ме је звао последњих месеци да ме пита да разговарамо о њему“, каже Маленовић у интервјуу за шпанске медије.

Док се Тадић припремао за сутрашњи реванш меч полуфинала Лиге шампиона против Тотенхема, у који Ајакс улази с предношћу стеченом у Лондону, Маленовић је имао пуне руке посла са заинтересованим клубовима, али јасно истиче ко има приоритет.

„Душан је веома срећан у Ајаксу. Сви смо фокусирани на предстојеће најважније мечеве његове каријере. Освојио је Куп Холандије, а у наредним данима има прилику да постане шампион Холандије и пласира се у финале Лиге шампиона. Тек после тога ћемо видети шта даље, али могу да вам кажем да ми је Марк Овермарс (спортски директор Ајакса, прим.аут.) већ неколико пута рекао да ће му приоритет овог лета бити да задржи Душана у клубу.“

Оно што свакако тера медије да спекулишу јесте информација која се појавила у италијанским медијима да Тадић има откупну клаузулу од 16.000.000 евра, што је на данашњем фудбалском тржишту, веома мала цена за играча таквог квалитета.

„Не желим да коментаришем гласине, детаље Душановог уговора, нити да откривам који клубови су заинтересовани. То не би било поштено и етички с моје стране. Лепо је кад прочитате Тадићево име уз велике клубове као што су Јувентус и Бајерн, али фокус је у овом тренутку искључиво на Ајаксу.“

Шпанце је занимало и који је главни разлог за Тадићеву спектакуларну сезону, а Маленовић тврди да је највише до стила игре.

„Душан је у клубу који игра тотални фудбал, и то се поптуно уклапа у његов стил. Он разуме позициону игру, и зна како да створи вишак на сваком делу терена. Ако неко то не разуме, не може да игра у тимовима као што су у овом тренутку Ајакс, Барселона и Манчестер Сити. Он коначно има прилику да покаже свету какав је фудбалер и то му веома прија, што доказује и чињеница да свакодневно одвоји сат или два, поред редовних тренинга, за индивидуални рад. Душан је велики професионалац, има невероватан менталитет и право је задовољство сарађивати с таквим човеком.“

За крај, Шпанци су од Маленовића тражили прогнозу меча Ајакс - Тотенхем (среда, 21.00).

„Гледаћемо сјајан и динамичан фудбал. Верујем да ће оба тима играти нападачки, а по мом мишљењу, ко први да гол иде у финале“, закључио је Милош Маленовић, некадашњи фудбалер, данас веома успешан менаџер, који поред Тадићеве, води рачуна и о каријерама Душка Тошића, Предрага Рајковића, Вујадина Савића... али и Мунаса Дабура, Стевена Зубера, Димитрија Оберлина...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар