Šta kaže Tadićev menadžer - gdje će on?!

Tadićev menadžer: Da li mislite da moram da nudim nekome igrača kao što je Dušan? Miloš Malenović demantovao da je reprezentativca Srbije ponudio Real Madridu, i najavio da nema razgovora o narednim koracima u narednom periodu, najvažnijem u Tadićevoj karijeri.

Fudbal 07.05.2019 | 13:45
Šta kaže Tadićev menadžer - gdje će on?!
Eksplozija Dušana Tadića u dresu Ajaksa ove sezone izazvala je lavinu interesovanja medija iz svih evropskih zemalja za reprezentativca Srbije. Neki pokušavaju da odgnonetnu kako to da Tadić nije ovako blistao u Premijer lige, neki se bave statistikom, stavljajući 30-godišnjeg vezistu uz rame Lionela Mesija po broju golova i asistencija, a zajedničko im je da se svi trude da saznaju gde će mađioničar iz Bačke Topole igrati od predstojećeg leta.

Nije tajna da su Kinezi slali izdašne ponude u Amsterdam, kao što nije tajna ni da Tadiću odlazak na Daleki Istok nije preterano izazovan. A na spisak zainteresovanih za dovođenje Srbina upisani su Milan, Inter, Mančester Siti, Juventus, Bajern... pa čak i Real Madrid. Španska Marka je, naime, pisala da je, odmah po završetku četvrtfinalnog meča Lige šampiona u kojem je Tadić rasturio još uvek aktuelnog šampiona Evrope i odigrao utakmicu karijere, srpski ofanzivac nuđen Florentinu Perezu. Tu poslednju informaciju Miloš Malenović, Tadićev menadžer, oštro demantuje.

„Ne, ne... Hajde da budemo realni, da li mislite da moram da bilo kome nudim igrača kao što je Dušan? Situacija je potpuno obrnuta, veliki broj klubova me je zvao poslednjih meseci da me pita da razgovaramo o njemu“, kaže Malenović u intervjuu za španske medije.

Dok se Tadić pripremao za sutrašnji revanš meč polufinala Lige šampiona protiv Totenhema, u koji Ajaks ulazi s prednošću stečenom u Londonu, Malenović je imao pune ruke posla sa zainteresovanim klubovima, ali jasno ističe ko ima prioritet.

„Dušan je veoma srećan u Ajaksu. Svi smo fokusirani na predstojeće najvažnije mečeve njegove karijere. Osvojio je Kup Holandije, a u narednim danima ima priliku da postane šampion Holandije i plasira se u finale Lige šampiona. Tek posle toga ćemo videti šta dalje, ali mogu da vam kažem da mi je Mark Overmars (sportski direktor Ajaksa, prim.aut.) već nekoliko puta rekao da će mu prioritet ovog leta biti da zadrži Dušana u klubu.“

Ono što svakako tera medije da spekulišu jeste informacija koja se pojavila u italijanskim medijima da Tadić ima otkupnu klauzulu od 16.000.000 evra, što je na današnjem fudbalskom tržištu, veoma mala cena za igrača takvog kvaliteta.

„Ne želim da komentarišem glasine, detalje Dušanovog ugovora, niti da otkrivam koji klubovi su zainteresovani. To ne bi bilo pošteno i etički s moje strane. Lepo je kad pročitate Tadićevo ime uz velike klubove kao što su Juventus i Bajern, ali fokus je u ovom trenutku isključivo na Ajaksu.“

Špance je zanimalo i koji je glavni razlog za Tadićevu spektakularnu sezonu, a Malenović tvrdi da je najviše do stila igre.

„Dušan je u klubu koji igra totalni fudbal, i to se poptuno uklapa u njegov stil. On razume pozicionu igru, i zna kako da stvori višak na svakom delu terena. Ako neko to ne razume, ne može da igra u timovima kao što su u ovom trenutku Ajaks, Barselona i Mančester Siti. On konačno ima priliku da pokaže svetu kakav je fudbaler i to mu veoma prija, što dokazuje i činjenica da svakodnevno odvoji sat ili dva, pored redovnih treninga, za individualni rad. Dušan je veliki profesionalac, ima neverovatan mentalitet i pravo je zadovoljstvo sarađivati s takvim čovekom.“

Za kraj, Španci su od Malenovića tražili prognozu meča Ajaks - Totenhem (sreda, 21.00).

„Gledaćemo sjajan i dinamičan fudbal. Verujem da će oba tima igrati napadački, a po mom mišljenju, ko prvi da gol ide u finale“, zaključio je Miloš Malenović, nekadašnji fudbaler, danas veoma uspešan menadžer, koji pored Tadićeve, vodi računa i o karijerama Duška Tošića, Predraga Rajkovića, Vujadina Savića... ali i Munasa Dabura, Stevena Zubera, Dimitrija Oberlina...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar