Ово учинити ако хакују ваш профил

Свакоме се може догодити да му хакирају кориснички профил на Инстаграму. Ево неколико корисних савјета уколико до тога дође.

Информационе технологије 05.05.2019 | 08:25
Ово учинити ако хакују ваш профил
Покуша ли нетко промијенити е-маил адресу и лозинку везану уз ваш кориснички рачун Инстаграм ће вас о томе обавијестити. Али, што ако је нетко успио упасти у вашу е-пошту и користи ју без вашег знања?

У том случају провјерите претходне активности везане уз ваш кориснички рачун. Погледајте Сториес, објаве, коментаре и поруке. Нађете ли било што сумњиво или што не препознајете, вјероватно имате сигурносни проблем, преноси тпортал.

Можете такође употријебити и категорију Аццоунт Дата, у којој ћете наћи податке о томе кад сте се логовали, кад сте нешто промијенили у личним подацима и томе слично. Опет, нађете ли нешто што није ваше, имате посла с уљезом.

Ако се још увијек можете улоговати у ваш Инстаграм, отворите га у wеб прегледнику, отворите свој профил па кликните на Сеттингс и затим Привацy анд Сецуритy. Одаберите Виеw Аццоунт Дата.

Први корак: Промијените лозинку на Инстаграму

Уколико је само ваша лозинка била промијењена, повратићете контролу над корисничким рачуном ако поново поставите лозинку. На паметном телефону с оперативним суставом Андроид или иПхоне отворите мјесто за логовање и куцните на Форгот Пассwорд? Пратите упуте и унесите своју е-маил адресу.

Примићете е-пошту с упуствима за поновно постављање лозинке. Кликните на повезницу и унесите нову лозинку. Нека буде јединствена и тешка за погодити.

Други корак: Онемогућите приступ сумњивим апликацијама 

Понекад злонамјерне апликације могу довести до проблема с логовањем. Након што се на wебу улогујете у свој кориснички рачун отворите Профиле, кликните сличицу зупчаника и одаберите Аутхоризед Аппс. Појавиће се попис апликација које имају приступ вашем Инстаграму. Уклоните оне које не користите или које нисте ви ручно додали.

Трећи корак: Вратите контролу над хакованим корисничким рачуном

Ако је хакер успио промијенити адресу е-поште, број телефона и друге елементе по којима вас је могуће препознати као власника поврат контроле ће бити пуно тежи и тражиће пуно стрпљења.

Поступак би могао потрајати седмицама

Требаћете дјеловати брзо чим сте примили обавијест од Инстаграма како су ваши приступни подаци промијењени, а ви то нисте учинили. У тој ћете поруци добити и опцију Реверт тхис цханге (ор ресет yоур пассwорд), за случај да је промјена доиста била обављена мимо вашег знања и одобрења.

Кликните на ту повезницу како бисте послали свој захтјев. У Инстаграму ће га запримити, погледати о чему се ради и јавити вам се користећи аутоматизовати поступак провјере идентитета, пише тпортал.

(Н1)

Коментари / 0

Оставите коментар